Автошколи для осіб з інвалідністю: підсумки першого місяця

Дата: 08.08.2023 10:38
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

На початку липня Міністерство внутрішніх справ України у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської запустило проект автошкіл, адаптованих до потреб людей з інвалідністю. Через місяць з моменту запуску уже перші учні отримали свої посвідчення водія. На сьогодні понад 30 осіб з інвалідністю навчаються, щоб здобути право керувати транспортним засобом.

“Окрім базового навчання в автошколах можна пройти курс практичної перепідготовки. Це особливо актуально для тих, хто отримав травму уже маючи водійське посвідчення. Першим, хто скористався цією послугою став військовий, який отримав поранення. Навіть у питанні водіння, наші захисники демонструють свідомий підхід. Вдячна військовим за лідерство і відповідальність”, – зазначила заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. 

Автошколи для осіб з інвалідністю – флагманський проект Міністерства внутрішніх справ, що реалізується в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Мета проекту – створити ефективну й комфортну систему адаптації осіб з інвалідністю до керування транспортними засобами з урахуванням їхніх можливостей і потреб.

«Це та безбар'єрність в дії, яку завжди пропагую і яку зобов’язалася втілювати наша країна ще до російського вторгнення – рівні можливості, комфорт і зручність для всіх українців, в усіх сферах. Важко переоцінити цей проект зараз – коли через російські атаки людей з інвалідністю у нас стрімко більшає щодня – молодих, активних, сповнених планів. Але вони обов’язково втілять все задумане і реалізуються в Україні повноцінно – впевнено керуючи не тільки автівкою, а й власним майбутнім», – наголосила Олена Зеленська.

Записатися в одну з п'яти автошкіл можна на сайті МВС

 

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь