9 серпня-Міжнародний день корінних народів світу

Дата: 09.08.2023 15:24
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

9 серпня – Міжнародний день корінних народів світу

У 1994 році Генасамблея ООН встановила 9 серпня Міжнародним днем корінних народів світу. Цей день про щорічну солідарність із тими народами, які становлять меншість на своїй історичній батьківщині.

▪️В Україні він відзначається з 2021 року. Поряд з українцями корінними народами в Україні є кримські татари, караїми та кримчаки. Їхньою історичною батьківщиною є Крим.

▪️Міжнародне право й українське законодавство захищають корінні народи: їхні мови, культуру й традиції. А також гарантують захист від утисків, примусової асиміляції чи геноциду.

▪️Сьогодні на своїй історичній батьківщині, у тимчасово окупованому Криму, представники корінних народів мають справу з протилежною реальністю. 9 серпня – ще одна нагода нагадати, що росія вчиняє безпрецедентні злочини проти людства, порушуючи усі норми міжнародного права.

▪️Захист прав корінних народів – це ознака сталої демократії та розвиненої державності. І це – головні цінності України.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь