Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»

Дата: 21.08.2023 17:08
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

Фото без опису

Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»
     
       21 серпня 2023 року відбувся семінар з підготовки до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» 2023 в Україні.  Організатором заходу є Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства закордонних справ України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру, Київської міської державної адміністрації, Всеукраїнського молодіжного центру, Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World», Всеукраїнської асоціації громад, Національної молодіжної ради, Асоціації молодіжних рад України, корпорації «Біосфера», телеканалу «Київ», проєкту “SkinScan: я бережу свою шкіру», органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа. В рамках співпраці з гуманітарним напрямом Нової пошти.
      У семінарі взяв участь Денис Нєчаєв - головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, земельних відносин, екології та благоустрою Міловської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області.
       Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, у 2023 році Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні Світу.
      Основна мета - формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.
Участь візьмуть комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються в різних форматах на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок, пересічні громадяни.
     «Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами та екологічними проблемами сьогодення в нашій країні. Цього року, враховуючи війну, плануються нові формати на вибір: цифрове прибирання letsdoitukraine.org/digitalcleanup; формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай»; сімейні та індивідуальні прибирання на прибудинкових або рекомендованих локаціях, на територіях навчальних закладів та установ; розбір завалів. Зробимо Україну чистою разом!» – зазначила координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні Юлія Мархель.
      Також організатори запрошують приєднатись українців за кордоном, які зможуть організувати прибирання, долучитись до міжнародної події, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь