60 000 доларів для малих та середніх підприємців: стартує освітньо-грантова програма «Міцність»

Дата: 25.08.2023 11:45
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Запускаємо освітньо-грантову програму «Міцність», щоб підтримати постраждалий від повномасштабної війни бізнес з Харківської, Дніпропетровської та Одеської областей у поверненні до регіонів, відновленні та розвитку своєї діяльності.

За результатами опитування бізнесу станом на червень 2023 року, 10% підприємств здійснили релокацію внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, 4,5% опитаних респондентів планують повернути бізнес на довоєнну локацію.

Нова освітньо-грантова програма дасть змогу 60 малим і середнім підприємствам здобути необхідні знання та фінансову підтримку для забезпечення робочих місць, підвищення конкурентоспроможності та економічного розвитку регіонів.

«Міцність — це те, з чим у всьому світі асоціюються українці, а ще це невід’ємна риса українських підприємців. Щоб упоратися з викликами воєнного часу, наші бізнеси потребують не лише фінансової підтримки, а й навичок для відновлення та розширення своєї діяльності. Програма «Міцність» допоможе й окремим підприємцям, і більш широко — відновленню економічного процвітання в регіонах, які найбільше потерпають від війни», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

У межах програми «Міцність» передбачається проведення комплексу освітніх і психологічних офлайн-заходів у центрах підтримки підприємців Дія.Бізнес в Одесі та Кривому Розі, а також в онлайн-форматі від центру підтримки підприємців у Харкові.

За результатами проходження програми та створення власної стратегії відновлення бізнесу й нових робочих місць буде обрано 20 найпрогресивніших учасників проекту, кожен з яких отримає фінансову допомогу в $3000 для покриття витрат на закупівлю нового обладнання, ремонт приміщення, запасів сировини та інших необхідних витрат для розвитку бізнесу.

Навчальна програма передбачає інтенсивні воркшопи, майстер-класи, лекції та семінари, на яких учасники з допомогою експертів розвинуть практичні навички щодо планування бізнесу, маркетингу, міжнародної торгівлі, бухгалтерського та фінансового менеджменту, електронної комерції, розвитку інноваційних технологій та психологічної стійкості. «Міцність» передбачає індивідуальні та групові консультації з лекторами й менторську підтримку під час навчання й після його завершення.

«За результатами дослідження стану та потреб бізнесу, проведеного Офісом з розвитку підприємництва та експорту спільно з партнерами, ми дізналися, що 31,7% підприємств повністю або частково зупинили роботу у 2022 році. Дані свідчать — левова частка підприємств досі на роздоріжжі, розглядаючи можливість закриття або суттєвого зменшення виробництва та робочих місць. Освітньо-грантову програму «Міцність» запущено з метою підтримки та відновлення підприємств у низці постраждалих від повномасштабної війни областей, сприяння їх функціонуванню та розвитку», —зазначив директор державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов.

 

Дізнатися деталі про умови участі, а також податися на програму можна на порталі Дія.Бізнес.

Дедлайн подання заявки — 8 вересня 2023 року (23:59).

 

Освітньо-грантову програму «Міцність» організовано мережею центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту». Програма реалізовується за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь