Безпека дитини в інтернеті

Дата: 05.09.2023 11:39
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

Життя дитини тісно пов’язане з Інтернетом та його перевагами. Однак варто пам’ятати, Всесвітня павутина це також джерело небезпек, таких як фішинг, поширення вірусів та мережевих атак. З початком військової агресії проти України додались випадки вербування та впливу девіантних груп країни-агресора.

❗️ Як уберегти свою дитину від загроз у кіберпросторі?

У випадку:

📍   підбурення до деструктивної поведінки;

📍 спонукання до правопорушень;

📍   доведення до самокаліцтва та самогубств;

📍  кібербулінгу;

📍  розповсюдження контенту, що розпалює ненависть, ворожнечу або жорстокість до окремих осіб за ознаками етнічності, раси, громадянства чи релігії тощо;

📍  поширення порнографічних матеріалів, а також матеріалів, що заохочують сексуальну експлуатацію та насильство над дітьми, демонструють статеві відносини дітей, використовують образ дітей (візуальний запис образу дітей) у видовищних заходах сексуального чи еротичного характеру;

 

Необхідно НЕГАЙНО ПРИПИНИТИ контакт із відповідним джерелом, повідомити у поліцію та за можливості вжити заходів щодо блокування ресурсу (поскаржитись).

 

❗️ Підривна діяльність спецслужб РФ маскується під звичайну гру або квести для українських дітей. Так, ворог пропонує сфотографувати місцевість, військові об’єкти, критичну інфраструктуру в обмін на віртуальні призи чи електронні гроші.

☝🏻 Розкажіть дітям про те, що знімати на фото або відео чи публікувати інформацію про переміщення, рух або розташування військових та озброєння – заборонено. В такий спосіб РФ збирає інформацію про Сили безпеки і оборони України.

Окрім того, окупанти активно поширюють інформацію задля сіяння паніки, зневіри, розбрату, дискредитації органів влади, Сил безпеки і оборони, волонтерів.

 

❗️ Нагадайте своїй дитині правила інформаційної гігієни:

▪️ не довіряти і не розповсюджувати інформацію із сумнівних джерел, інформацію емоційного характеру, ту, що містить негативне забарвлення (щодо втрат, військових поразок), не поширювати чутки і не піддаватись паніці;

▪️ перевіряти джерела інформації та порівнювати її з тією, що оприлюднюється органами влади та посадовими особами (Президентом України, Урядом, Парламентом, Міноборони, Нацполіцією, СБУ);

▪️ не вступати в інтернет-дискусії з невідомими або агресивно налаштованими користувачами.

 

Протидіяти появі небажаного контенту в смартфонах дітей ми не можемо, але попередити його вплив на дитячу свідомість зобов’язані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь