Участь Міловської СВА у зустрічі в режимі онлайн із представниками Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо реєстрації на геопорталі національної інфраструктури геопросторових даних

Дата: 08.09.2023 08:35
Кількість переглядів: 73

Фото без описуФото без опису

Робота на геопорталі національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

На виконання доручення голови обласної державної адміністрації –начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, 06.09.2023 відбулась зустріч в режимі онлайн із представниками Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо реєстрації на геопорталі національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

НІГД — це система, що об’єднує на картографічній основі дані різного типу: про землю, воду, ліси, природні ресурси, інфраструктуру, комунікації, тощо. Українці отримають доступ до даних на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Усі дані системи інтегруються у режимі онлайн. Наприклад, якщо десь вносяться зміни в містобудівну документацію чи оновлюються місцеві ортофотоплани — це миттєво буде доступно на національному геопорталі НІГД.

На порталі розміщується понад 500 наборів даних різного типу. Машиночитні набори даних будуть автоматично вивантажуються на Єдиний державний вебпортал відкритих даних.

Платформу запущено у рамках ініційованої Президентом України у 2019 році земельної реформи. Відкриття державних даних дозволяє знизити рівень корупції та зробити послуги більш зручними й доступними.

Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, земельних відносин, екології та благоустрою Міловської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області Денис Нєчаєв взяв участь у зустрічі.

Увагу було приділено питанням реєстрації метаданих, розробки специфікацій на геопросторові дані, реєстрації метаданих на існуючі набори геопросторових даних на порталі НІГД та інших питань у цій сфері, які виникають в умовах окупації території Луганської області.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь