Участь Міловської СВА у зустрічі в режимі онлайн із представниками Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо реєстрації на геопорталі національної інфраструктури геопросторових даних

Дата: 08.09.2023 08:35
Кількість переглядів: 67

Фото без описуФото без опису

Робота на геопорталі національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

На виконання доручення голови обласної державної адміністрації –начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, 06.09.2023 відбулась зустріч в режимі онлайн із представниками Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо реєстрації на геопорталі національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

НІГД — це система, що об’єднує на картографічній основі дані різного типу: про землю, воду, ліси, природні ресурси, інфраструктуру, комунікації, тощо. Українці отримають доступ до даних на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Усі дані системи інтегруються у режимі онлайн. Наприклад, якщо десь вносяться зміни в містобудівну документацію чи оновлюються місцеві ортофотоплани — це миттєво буде доступно на національному геопорталі НІГД.

На порталі розміщується понад 500 наборів даних різного типу. Машиночитні набори даних будуть автоматично вивантажуються на Єдиний державний вебпортал відкритих даних.

Платформу запущено у рамках ініційованої Президентом України у 2019 році земельної реформи. Відкриття державних даних дозволяє знизити рівень корупції та зробити послуги більш зручними й доступними.

Головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, земельних відносин, екології та благоустрою Міловської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області Денис Нєчаєв взяв участь у зустрічі.

Увагу було приділено питанням реєстрації метаданих, розробки специфікацій на геопросторові дані, реєстрації метаданих на існуючі набори геопросторових даних на порталі НІГД та інших питань у цій сфері, які виникають в умовах окупації території Луганської області.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь