Військовий облік жінок-медиків з 1 жовтня 2023 року

Дата: 15.09.2023 12:20
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Із 1 жовтня 2023 року на військовий облік будуть зобов’язані встати всі жінки-медики віком від 18 до 60 років. Це лікарі, медсестри, стоматологи, акушерки, фармацевти. Спеціальність враховується і за дипломом, і за фактичним місцем роботи.

Процедура реєстрації на військовий облік здійснюється в ТЦК. Жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час. Такі жінки виконують військовий обов’язок на рівних засадах із чоловіками.

Винятком із загального правила є вагітні жінки та жінки, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Медики-матері отримують право на відстрочку, якщо виховують дітей самостійно, мають 3 і більше неповнолітніх дітей, виховують дитину з інвалідністю, їхній чоловік служить в ЗСУ.

Непрацевлаштовані жінки прибувають самостійно до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з метою взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки з іншими спеціальностями, спорідненими з військовою, можуть стати на облік за власним бажанням.
Джерело: http://surl.li/lcmho

Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини http://surl.li/ioarc

Надаємо підтримку з питань зайнятості:
- телеграм-канал: t.me/Pidtrimka_DCZ11_luhansk
- вайбер-канал: cutt.ly/jLaYiYr


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь