ПОЧАТОК НАВЧАЛЬНОГО РОКУ У ПРОФТЕХАХ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ?

Дата: 22.09.2023 10:52
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

Вступну кампанію продовжено до 1 жовтня, але заняття у профтехах почалися 1 вересня. МОН підготувало рекомендації щодо організації безпечного навчання в умовах воєнного стану.

Що потрібно знати:

  • Очне навчання дозволено тільки у закладах, що оснащені укриттями, відповідно до вимог і залежно від безпекової ситуації в населеному пункті. Проте теорію можуть викладати дистанційно з використанням платформи «Професійна освіта онлайн».
  • Якщо в укритті закладу недостатньо місця для розміщення всіх студентів і працівників одночасно, очне навчання пропонують організувати позмінно.
  • Практичні заняття проводитимуть у майстернях, лабораторіях і на підприємствах. Якщо такої можливості немає — у майстернях і лабораторіях інших профтехів (зокрема в інших областях) або онлайн. Частину практики, яку неможливо виконати, рекомендовано перенести на період після закінчення воєнного стану.
  • Якщо організація освітнього процесу в закладі неможлива через воєнні дії, рекомендовано укласти угоди про співробітництво із закладами-партнерами, попередньо узгодивши це рішення з місцевими органами управління освітою.
  • Для студентів з особливими освітніми потребами мають бути розроблені індивідуальні навчальні плани.
  • Для психологічної підтримки учнів і викладачів потрібно організувати спеціальні заходи і тренінги, а також тренування у разі надзвичайних ситуацій.

https://mon.gov.ua/ua/news/pochatok-navchalnogo-roku-u-proftehah-sho-potribno-znati


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь