ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 09.10.2023 09:52
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

На даний час наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 76,4 % від загальної потреби. На сьогоднішній день продовжуються перемовини та заключення договорів  з продавцями про закупівлю матеріальних цінностей на придбання будівельних матеріалів та засобів загальногосподарського призначення, генераторів, супутникових систем Starlink, речового майна, засобів дезінфекції, засобів зв’язку, засобів захисту, мастильних матеріалів та іншого.

Після деокупації до відкриття готові  4 (чотири) пункти незламності які укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, спутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами).

Чотири пункти незламності мають потребу у доукомплектуванні, а саме: 4 генераторами, 4 супутникових систем Starlink та запасами пального матеріалу.

Розробляється Програма створення, поновлення та використання місцевого матеріального резерву для ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків на території  Міловської селищної територіальної громади Старобільського району Луганської області на 2024 рік.

Проведено інформаційно роз’яснювальну роботу серед населення щодо виконання громадянами України конституційного обов’язку про захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності держави на сайті та офіційній сторінці Facebook Міловської селищної військової адміністрації.

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

На сьогоднішній день в РПЗМ було опрацьовано та зареєстровано 44 повідомлення від жителів Міловської громади, що надійшли на Портал «Дія». З метою врегулювання земельних відносин при будівництві, облаштуванні та

утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, була розпочата робота щодо створення реєстру земельних ділянок із визначенням їх площі, цільового призначення, форми власності які входять до прикордонної смуги (2 км) вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією. За минулий тиждень опрацьовано близька 110 земельних ділянок.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області опрацьовано та актуалізовано 13 повідомлень ДМС, щодо невідповідності інформації суб’єктів звернення в Реєстрі територіальної громади, надано 6 адміністративних послуг (витяг з РТГ).

Робота медичного обслуговування

Ведеться перереєстрація декларацій про надання медичної допомоги з населенням Міловської громади, що покинули тимчасово окуповану територію. Станом на 06.10.2023р з новими лікарями укладено 61 договорів про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. Протягом тижня у хабах сімейні лікарі провели прийом мешканців громади і жителів Луганської області. Протягом тижня надано медичних консультацій 27 особам.

37 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню).

Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

Освітній процес

         Проведено наступні заходи в Морозівському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів Міловської селищної ради:

1. Участь у вебінарі  «Супергерої FAST».

2. Участь у патріотичному флешмобі «Луганщина-це Україна».

3. Міжнародний урок доброти.

4. Всеукраїнський урок єдності.

Розпочато громадське обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки в населених пунктах Міловської територіальної громади.

Наради/семінари. Навчання

- участь в онлайн-консультації начальників військових адміністрацій Луганської області та народних депутатів України;

- участь у заході «Право на гідність в МТП: сьогодення та майбутнє» Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб»;

         - участь у вебінарі щодо надання відділами «ЦНАП» 6 адміністративних послуг соціальної сфери;

         - участь у вебінарі щодо надання 9 адміністративних послуг для ветеранів війни та членів їх сімей через відділи «ЦНАП» проект: «Я -ветеран»;

- участь в обласному семінарі-нараді за темою: «Розвиток фізичного виховання та спорту у 2023-2024 навчальному році»; 

- участь в онлайн-семінарі з уніфікації методології для оцінки збитків та ризиків на місці в Україні в рамках проекту " Підтримка України в галузі освіти та культури через ЮНЕСКО: реагування на надзвичайні ситуації для всесвітньої спадщини та культурних цінностей: оцінка збитків та захист", який проводився Міністерством культури та інформаційної політики України;

 - участь в онлайн-нараді, щодо елементів національної культурної спадщини;

- участь у навчальному вебінарі за темою «Покращення внутрішньої комунікації в колективі в воєнний період. Вирішення відкритих і прихованих внутрішніх конфліктів у колективі»;

- участь у робочому засіданні, організованого за підтримки ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу в режимі онлайн форматі за темою: «Ефективний менеджмент часу та продуктивність в бізнесі»;

- участь у конференції за темою: «Інструменти для виходу на зовнішні ринки»;

- учать у конференції організованого Агенцією Регіонального Розвитку Луганської області за темою: «Юридичні аспекти перереєстрації суб’єктів господарювання, місцезнаходженням яких є тимчасово окупована територія України, в контексті договірних правовідносин»;

- участь в онлайн- нараді з Управлінням з питань нормативно-правової допомоги та децентралізації Луганської ОВА за результатами аналізу розпорядчих актів, виданих начальниками військових адміністрацій у липні-серпні поточного року.

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

призначення т а виплати грошової допомоги багатодітній родині на дитину-2;

отримання допомоги по безробіттю – 3;

отрмання допомоги малозабезпеченим сімям – 2;

пенсійного забезпечення – 5;

з питань надання соціальних послуг ВПО – 2;

з питання участі у закордонних програмах по забезпеченню житлом

ВПО – 2;

з питань участі у програмі Єоселя- 1;

з питань оформлення одинокої людини похилого віку до пансіонату по

догляду за такими людьми – 1.

з питань соціального захисту дітей - 6 а базі гуманітарного хабу м. Київ проводився прийом та консультації громадян ВПО з Луганської області).

За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь