ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 23.10.2023 09:01
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

На даний час наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 77,76 % від загальної потреби. На сьогодні проводяться перемовини з постачальниками про закупівлю матеріального резерву, а саме: стіл розкладний; шолом балістичний PASGT; плитоноска мультикам; комплект керамічних бронеплит 4 клас захисту; шланг ПВХ DN80.

На території Міловської СТГ заплановано після деокупації відкриття восьми пунктів незламності на територіях старостівських округах.

В даний час знаходяться у режимі готовності до відкриття 4 (чотири) пункти незламності та укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, супутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами, мастильними матеріалами).

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

На сьогоднішній день в РПЗМ було опрацьовано та зареєстровано 48 повідомлень від жителів Міловської громади, що надійшли на Портал «Дія». Станом на 20.10.2023 опрацьовано 100 % повідомлень від громадян.

З метою врегулювання земельних відносин при будівництві, облаштуванні та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, розпочата робота щодо створення реєстру земельних ділянок із визначенням їх площі, цільового призначення, форми власності які входять до прикордонної смуги (2 км) вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією. За минулий тиждень опрацьовано близька 112 земельних ділянок. Здійснено заходи щодо пошуку джерел альтернативних видів палива, які можливо використовувати для надання допомоги населенню на деокупованій території Міловської селищної територіальної громади  під час опалювального сезону.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації надано 6 консультацій, з них 4 мешканцям інших громад; актуалізовано даних в РТГ – 30; залишок неопрацьованих повідомлень – 27; надано послуг (витяг з РТГ) – 5.

Підтримка цивільного населення

За участю  міжнародної місії «Е-Житло-Щекавиця», по зверненню Міловської селищної військової адміністрації до благодійного фону                                                           "Леруа Мерлен Солідарність"  забезпечено безкоштовним, тимчасовим житлом одну родину з Щастинського району Луганської області в складі трьох внутрішньо переміщених осіб, (в тому числі одна дитина).

Робота медичного обслуговування

Ведеться перереєстрація декларацій про надання медичної допомоги з населенням Міловської громади, що покинули тимчасово окуповану територію. Станом на 20.10.2023р з новими лікарями укладено 64 договори про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. Протягом тижня у хабах сімейні лікарі провели прийом мешканців громади і жителів Луганської області. За тиждень надано медичних консультацій 16 особам.

15 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 68 осіб отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

 Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

Отримано від КНП ЛОР «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» медичні вироби та лікарські засоби в якості гуманітарної допомоги для задоволення потреб мешканців Міловської громади та Луганської області в цілому при зверненнях на хабах.

За сприяння Департаменту охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації КП «Міловський центр ПМСД» направив на оздоровлення 3-х дітей до ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «ПРИКАРПАТСЬКИЙ».

Освітній процес

         Проведено наступні заходи в Морозівському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів Міловської селищної ради:

         1.Тренінг "Як працювати з дітьми і батьками,які повертаються з окупованої території та/ або із закордону".

2. Тренінг " Реагування на самоушкоджуючу поведінку та суціїдальні наміри дітей".

3. " День з професором" - тема зустрічі " Розвиток лексикографії в аспекті становлення української граматики"

4. Підготовка до 5 Всеукраїнської краєзнавчо-етнологічної конференції учнівської молоді " Завжди в народі буде жити,що серце серцю передасть...

         5. Проведено семінар- практикум " Теоретичні та практичні засади роботи над власним висловлюванням / есе"

         6. Участь педагогічного колективу в дослідженнях закладів загальної середньої освіти щодо імплементації реформ НУШ ( Опитування пед.праців.,які працюють в 5-6 кл.НУШ)

7. Участь у вебінарі  «Супергерої FAST».

8. Практичним психологом та соціальним педагогом були проведені інформаційні години, бесіди з учнями та інтерактивні ігри. Метою проведених заходів стало залучення інтересу шкільної спільноти до теми протидії торгівлі людьми, актуалізації знань з цієї проблеми в Україні під час воєнного стану.

9. Психолого-педагогічну допомогу на гуманітарному хабі Білокуракинської селищної військової адміністрації в м. Житомирі отримали 3 дитини шкільного віку. В напрямку організації дозвілля дітей проведені заняття  з англійської мови для дошкільнят. Залучено 6 дітей.

Наради/семінари. Навчання

         - участь у першому етапі круглого столу «Міцний фундамент для відновлення, реконструкції та модернізації України»;

         - участь у заході «Стан виконання рекомендацій Спеціальної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України»;

         - участь у вебінарі на тему «Трудові спори: припинення повноважень і дисциплінарні стягнення в системі управління закладами освіти», організований швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти»;

         - участь у навчанні «Основні засади підтримки діяльності служб у справах дітей щодо забезпечення та захисту прав дитини»;

- онлайн-навчання «Навички фахівця сучасного ЦНАП» на порталі «Дія»;

- участь в он-лайн нараді на тему «Актуальні питання профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань»;

- участь у вебінарі на тему «Управління та вирішення конфліктів»;

 - участь у вебінарі на тему «Управління та вирішення конфліктів»;

 - участь у нараді  Департаменту   з питань економічного розвитку та  зовнішньоекономічної діяльності Луганської обласної військової адміністрації  з питань розробки програми економічного-соціального і культурного розвитку громад;

   - участь в онлайн-засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат;

  - участь в онлайн-засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при райдержадміністрації;

   - участь у нараді за темою: «Упровадження спільної інформаційної політики Старобільського району»;

  - підвищення кваліфікації від Кадрової платформи № 1 «Кадроленд».

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

- пенсійного забезпечення – 6;

- з питань надання соціальних послуг ВПО – 5;

- компенсація за втрачене житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (Постанова 280)- 2;

- з питань участі у програмі Єоселя- 2;

- щодо затримки виплат на проживання, призначення грошової допомоги - 2;

- надання соціального житла від громад та (або) участь ВПО у житлових програмах- 2;

- отримання/подовження виплат (соціальних та пенсійних) -3;

- умови перетину державного кордону України- 1;

- питання мобілізації ВПО (категорії, які підлягають мобілізації, а також отримання повісток)-2;

- заборгованість з виплати заробітної плати або недоотриманої пенсії- 2;

 - з приводу пільг на комунальні послуги зі статусом УБД.- 2;

- з приводу відновлення посвідчення УБД – 2;

- 3 консультації з питань соціального захисту

дітей.

 

За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь