ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 30.10.2023 09:38
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

На даний час наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 83,22 % від загальної потреби. Закуплено матеріального резерву, а саме: стіл розкладний; шолом балістичний PASGT; плитоноска мультикам; комплект керамічних бронеплит 4 клас захисту; шланг ПВХ DN80.

На території Міловської СТГ заплановано після деокупації відкриття восьми пунктів незламності на територіях старостівських округах.

В даний час знаходяться у режимі готовності до відкриття 4 (чотири) пункти незламності та укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, супутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами, мастильними матеріалами).

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

На сьогоднішній день в РПЗМ було опрацьовано та зареєстровано 48 повідомлень від жителів Міловської громади, що надійшли на Портал «Дія». Станом на 20.10.2023 опрацьовано 100 % повідомлень від громадян.

З метою врегулювання земельних відносин при будівництві, облаштуванні та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, розпочата робота щодо створення реєстру земельних ділянок із визначенням їх площі, цільового призначення, форми власності які входять до прикордонної смуги (2 км) вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією. За минулий тиждень опрацьовано близька 158 земельних ділянок. Здійснено заходи щодо пошуку джерел альтернативних видів палива, які можливо використовувати для надання допомоги населенню на деокупованій території Міловської селищної територіальної громади  під час опалювального сезону.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації надано 4 консультацій, з них 1 - звернення на  електрону пошту: cnap.msva@ukr.net; опрацьовано повідомлень (ДМС та ЕДДР) в РТГ – 28; актуалізовано даних в РТГ – 7; надано послуг (витяг з РТГ) – 3.

Програма соціально-економічного та культурного розвитку Міловської громади

         Відкрийто веб ресурс ЕкоСистема,  та  пройдена реєстрація  користувача «ЕкоСистеми». Розміщено  заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Програми соціально-економічного і культурного розвитку Міловської селищної територіальної громади на 2024-2027 роки на веб ресурсі «ЕкоСистема»

Робота медичного обслуговування

Ведеться перереєстрація декларацій про надання медичної допомоги з населенням Міловської громади, що покинули тимчасово окуповану територію. Станом на 20.10.2023р з новими лікарями укладено 68 договори про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. Протягом тижня у хабах сімейні лікарі провели прийом мешканців громади і жителів Луганської області. За тиждень надано медичних консультацій 16 особам.

29 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 96 осіб отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

 Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

Отримано від КНП ЛОР «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» медичні вироби та лікарські засоби в якості гуманітарної допомоги для задоволення потреб мешканців Міловської громади та Луганської області в цілому при зверненнях на хабах.

Освітній процес

         Проведено наступні заходи в Морозівському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів Міловської селищної ради:

         1. Вебінар "Чим особливі форми дієслова: методика вивчення дієприкметника та дієприслівника

         2. Вебінар "НУШ : історія - все, що треба знати сучасному вчителю" Ранок.

         3. " Питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023. Та підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти у 2024 р. " ЛІППО.

         4. Вебінар " Мистецтво презентації " AR Book.     

         5. Реєстрація на конкурс #Шахрай гудбай - поетична сторінка.

         6. Участь педагогічного колективу в дослідженнях закладів загальної середньої освіти щодо імплементації реформ НУШ ( Опитування пед.праців.,які працюють в 5-6 кл.НУШ)

         7. Участь у вебінарі  «Супергерої FAST».

 

 

Наради/семінари. Навчання

         - участь у написанні щорічного Всеукраїнського диктанту національної єдності;

         - участь у двадцять третьому засіданні Національного кластера кібербезпеки на тему: «Державно-приватне партнерство на міжнародному рівні та запровадження кібердипломатії», який провів Національний координаційний центр кібербезпеки спільно з CRDF Global та за підтримки Державного департаменту США;

         - участь у воркшопі щодо забезпечення та розвитку енергетичної спроможності територіальних громад, підготовки роботи робочої групи «Команда підтримки громад» при Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури Україн;.

         - засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Міловській селищній військовій адміністрації;

         - офлайн-участь у ІІ МІЖНАРОДНОМУ ЕКСПОРТНОМУ  ФОРУМІ 2023 «Від відновлення України до глобального економічного процвітання»;

         - онлайн участь у засіданні конференції,  організованій Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України  з питань -  публічні  консультації «РЕГІОНАЛЬНИЙ ВИМІР ПЛАНУ УКРАЇНИ»;

         - участі в панельній дискусії  за темою:  «Державно-приватне партнерство на міжнародному рівні та запровадження кібердипломатії в Україні»;

         - участь у вебінарі на тему «Формування позитивного мікроклімату та позитивної згуртованості в колективі»;

           - підвищення кваліфікації від Кадрової платформи № 1 «Кадроленд».

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

пенсійного забезпечення – 4;

з питань надання соціальних послуг ВПО – 2;

компенсація за втрачене житло внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (Постанова 280)- 1;

з питань списання заборгованості за кредитом- 1;

щодо оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій- 2 особи;

компенсація витрат за тимчасове розміщення ВПО-1 особа;

тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату-1 особа;

щодо допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування- 1 особа;

послуги із соціальної та професійної адаптації ветеранам війни-2 особи;

з приводу отримання пільг особам з інвалідністю-1 особа;

з приводу оформлення довідки ВПО-2 особи;

щодо отримання довідки ПФУ про розмір пенсійних виплат померлої особи – 1;

щодо отримання гуманітарної допомоги – 1;

з питань працевлаштування – 1;

консультація родинам загиблого щодо процедури поховання – 1.

        На базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта-14 надано 2 консультації з питань соціального захисту дітей.

 

 

За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь