ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 06.11.2023 09:03
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

На даний час наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 83,22 % від загальної потреби.

На території Міловської СТГ заплановано після деокупації відкриття восьми пунктів незламності на територіях старостинських округів.

В даний час знаходяться у режимі готовності до відкриття 4 (чотири) пункти незламності та укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, супутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами, мастильними матеріалами).

Розроблено проєкт розпорядження про внесення змін до розпорядження начальника Міловської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області від 18.11.2022 № 8 «Про затвердження Порядку створення та використання місцевого матеріального  резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Міловській селищній територіальній громаді  Старобільського району Луганської області».

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

На сьогоднішній день в РПЗМ було опрацьовано та зареєстровано 48 повідомлень від жителів Міловської громади, що надійшли на Портал «Дія». Станом на 05.11.2023 опрацьовано 100 % повідомлень від громадян.

З метою врегулювання земельних відносин при будівництві, облаштуванні та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, розпочата робота щодо створення реєстру земельних ділянок із визначенням їх площі, цільового призначення, форми власності які входять до прикордонної смуги (2 км) вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією. За минулий тиждень опрацьовано близька 43 земельних ділянок. З 01.11.23 доступ до джерела інформації по земельних ділянках заблоковано.

Працівниками відділу ЖКГ розпочато навчання за допомогою освітнього телеграм-чат боту для подальшого наповнення даними Єдиного державного реєстру адрес та Реєстру будівель та споруд. Передбачається створення Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес, Реєстру будівель та споруд у складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Створення реєстрів полегшить роботу органів місцевого самоврядування за рахунок скорочення кількості проблем із даними про адреси та будівлі, та потенційно дозволить забезпечити автоматизацію процесів із нерухомістю як на локальному, так і на національному рівнях.

Проведено інвентаризацію містобудівної документації Міловської селищної територіальної громади її моніторинг та аналіз для подальшого розроблення Комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади, після проведення деокупації.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації надано консультацій: – 6, з них 1 - звернення на  електрону пошту: cnap.msva@ukr.net; опрацьовано повідомлень (ДМС та ЕДДР) в РТГ – 6, залишок неопрацьованих повідомлень – 1; актуалізовано даних в РТГ – 2; надано послуг– 3, з них 2 (витяг з РТГ), 1 – інформаційне повідомлення щодо знищеного/пошкодженого майна (м. Сєвєродонецьк).

Начальник відділу «ЦНАП» пройшов онлайн-навчання на порталі «Дія» з надання адміністративних послуг за програмою «еМалятко» та  отримав сертифікат про проходження навчання.

Програма соціально-економічного та культурного розвитку Міловської громади

         Оприлюднено повідомлення на офіційному сайті громади  Звіт  про стратегічну екологічну оцінку та   на офіційному урядовому  порталі   ЕкоСистема. Розміщено  повідомлення  про оприлюднення  документа  державного  планування - проєкт  Програми соціально-економічного і культурного розвитку Міловської селищної територіальної громади на 2024-2027 роки офіційному урядовому  порталі  «ЕкоСистема».

         Вивчена та застосована інструкція для органів місцевого самоврядування в якій зазначено  порядок та методичні  рекомендації  для  реєстрації на платформах по встановленню побратимських відносин «Знайти місто- побратима»

       На порталі реформи місцевого самоврядування “Децентралізація” та порталі “Twinning.org” від Ради європейських муніципалітетів і регіонів заповнено анкету щодо пошуку міста-побратима для нашої громади та проведено реєстрацію.

Робота медичного обслуговування

Ведеться перереєстрація декларацій про надання медичної допомоги з населенням Міловської громади, що покинули тимчасово окуповану територію. Станом на 05.11.2023р з новими лікарями укладено 68 договори про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. Протягом тижня у хабах сімейні лікарі провели прийом мешканців громади і жителів Луганської області. За тиждень надано медичних консультацій 16 особам.

22 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 29 осіб отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

 Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

Освітній процес

         Налагоджено роботу з сайтом ДІСО. Розпочата підготовка документації для замовлення свідоцтва про освіту для учнів Морозівського освітнього закладу

         Проведено наступні заходи в Морозівському закладі загальної середньої освіти:

         1. Кіберджура: хмарні технології організації простору в інформаційній   роботі.

         2. "Фандрейзинг та організація проєктної діяльності : канадський досвід "- круглий стіл ЛОІ ППО.

         3. "Всеукраїнський  онлайн- урок з кібербезпеки.

         4. "Діагностика та подолання освітніх втрат у мовно - літературній освітній галузі".

         5. Зустрічі, що надихають . Номінація " Українська мова та література", семінар ,до вчитель року - 2023 ЛОІППО. 

         В напрямку організації дозвілля дітей проведені заняття  з англійської мови для дошкільнят. Залучено 4 дитини.

Наради/семінари. Навчання

- участь в інформаційній сесії «Вилучення декларацій з відкритого доступу»;

- онлайн-навчання на порталі «Дія» з надання адміністративних послуг за програмою «еМалятко»;

- участь в онлайн-презентації Проекту: «Перекваліфікація ветеранів для муніципальних центрів надання адміністративних послуг та ІТ-ролей через мережі центрів компетенції»;

- пройдено навчання та отримано сертифікат по темі «Інструменти протидії домашньому насильству»;

- участь у семінарі,  організований  департаментом з питань міжнародної технічної допомоги інноваційного розвитку, та зовнішніх відносин Луганської обласної військової адміністрації та проведеним  Міжміською робочою групою, які впроваджується ГО "Електронна Республіка"  за темою  «Відстеження та перегляд регуляторних актів: види, терміни та порядок проведення»;

- участь в робочій он-лайн нараді щодо розгляду звернень громадян з питань надання медичної допомоги населенню;

- пройдено курс навчання «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен та кожна», отримано сертифікат;

- участь в робочій он-лайн нараді щодо внесення даних до інформаційно-аналітичної системи «Мeddata»;

- семінарі (в режимі онлайн конференцій) від Кадрової платформи № 1 «Кадроленд»;

         - участь у вебінару на тему: «Ефективні алгоритми подолання тривоги» в рамках проєкту «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України», що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини;
         - участь в засіданні круглого столу щодо презентацій проектів 1) «Регіональний план 1325 в дії у Луганській області (План 1325 в дії)», який реалізується громадською організацією «Платформа розвитку «СМР» у співпраці з ДСЗН ЛОДА та УПП у Луганській області; 2) «Через інформування та аналітику до рівності та безпеки. Шлях Луганщини», який реалізується ГО Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець».

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

      - пенсійного забезпечення – 5;

      - з питань змін щодо виплати допомоги на проживання ВПО – 2;

      - з питань виплати компенсації за притулок ВПО- 2;

      - отримання компенсації за пошкоджені обʼєкти житлової нерухомості- 2;

      - отримання компенсації сім’ям загиблих військовослужбовців та у зв’язку з отриманням поранень на війні-2;
         - щодо отримання тимчасового прихистку внутрішньо переміщених осіб-1;
         щодо відновлення правовстановлюючих документів на майно, яке залишилось на окупованій території-1;
         - щодо отримання грошової компенсації членами сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання (далі - особа, яка загинула (пропала безвісти), померла), одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, статус яким надано відповідно до пунктів 2 - 5 частини першої статті 101 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (далі - члени сім'ї особи, яка загинула (пропала безвісти), померла) і які перебувають на квартирному обліку – 2;
         - консультації родині безвісті зниклого військовослужбовця – 1.
        На базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта-14 надано 3 консультації з питань соціального захисту дітей.
         Психолого-педагогічну допомогу на гуманітарному хабі Білокуракинської селищної військової адміністрації в м. Житомирі отримали 3 дитини шкільного віку
         Також надані консультації з питань житлових субсидій та пільг; консультація з приводу державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

 

 

За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь