Соціальне відновлення ветеранів та формування життєстійкості.

Дата: 17.11.2023 12:04
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Підтримка у громаді – це важлива ланка у забезпеченні соціального захисту сім’ї військовозобов’язаного, військовослужбовця на всіх етапах служби, ветерана та їхніх родин. 

Наразі Мінсоцполітики реалізує низку пілотних проєктів у різних областях, щоб потім на рівні держави масштабувати найкращі практики з відповідними стандартами. Йдеться про проєкти соціального супроводу військового та його родини, проєкт соціального відновлення та соціальної адаптацій ветеранів. 

Поруч з цим, громада – це “найближча точка дотику” військового, ветеранів та їхніх родин із державою, соціальними послугами. Тому важливо якісно побудувати соціальну роботу у громаді. 

Фото без опису

Враховані інтереси всіх членів громади, наявні механізми задоволення потреб кожного – це передумова справді ефективної системи соціальної підтримки. 

Послуга соціального відновлення ветеранів та їхніх родин. Сім'я 10 днів проходить соціальне відновлення під супроводом соціальних працівників, психологів та соціальних педагогів, які допомагають родині відновити емоційний зв'язок. Наразі послуга не фінансується з центрального бюджету, тож Оксана Жолнович наголосила, що громадам важливо об’єднувати зусилля та розвивали цю послугу для своїх мешканців.

Послуга з  формування життєстійкості. Її оплачує держава, йдеться про роботу фахівців. Послуга спрямована на те, щоб посилити психоемоційну стійкість і зменшити рівень стресу. В межах послуги працюватиме координатор волонтерських ініціатив, щоби об'єднати активності в громаді і забезпечити найефективніше використання ресурсу. А також будуть фахівці, що допомагають родинам з дітьми. 

Від громади потрібно забезпечити простір для надання послуги. Міністерка соцполітики запросила громади подавати свої заявки. А також закликала долучатися громадські організації та ФОП, які готові надавати таку послугу. 

Захист дітей. Команда Міністерства працює над проєктом постанови, яка дозволить виділяти з гуманітарного рахунка кошти для будівництва житла для прийомних сімей. Адже кожна дитина має виховуватися у колі родинного тепла та любові, а не в інтернаті.

Є-оздоровлення. Кожна родина може самостійно обрати, де буде оздровлюватися її дитина за гроші держави. За словами Оксани Жолнович, для дітей з комплексною інвалідністю немає закладів, які готові взяти їх на оздоровлення. Міністерство збільшить вартість оздоровлення для цих дітей до 25 тис грн. Натомість громадам важливо облаштовувати такі заклади, а Міністерство закуповуватиме цю послугу з центрального рівня.

Джерело https://www.msp.gov.ua/news/23225.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь