ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 20.11.2023 09:03
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

   Наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 77,90% від загальної потреби. На території Міловської СТГ заплановано після деокупації відкриття восьми пунктів незламності на територіях старостинських округів.

В даний час знаходяться у режимі готовності до відкриття 4 (чотири) пункти незламності та укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, супутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами, мастильними матеріалами).

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

На сьогоднішній день в РПЗМ було опрацьовано та зареєстровано 48 повідомлень від жителів Міловської громади, що надійшли на Портал «Дія». Станом на 19.11.2023 опрацьовано 100 % повідомлень від громадян.

Проходження навчання за допомогою освітнього телеграм-чат боту для подальшого наповнення даними Єдиного державного реєстру адрес та Реєстру будівель та споруд. Передбачається створення Єдиного державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, Єдиного державного реєстру адрес, Реєстру будівель та споруд у складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Орієнтовний термін закінчення навчання 15.12.2023 року. Створення реєстрів полегшить роботу органів місцевого самоврядування за рахунок скорочення кількості проблем із даними про адреси та будівлі та потенційно дозволить забезпечити автоматизацію процесів із нерухомістю як на локальному, так і на національному рівнях.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації надано консультацій:– 3 з них 2 мешканцям інших територіальних громад (м. Сєвєродонецьк);  опрацьовано повідомлень (ДМС та ЕДДР) в РТГ – 10, з них 9 – відхиллено в зв’язку з відсутністю інформації та контактів суб’єкта звернення,  обліковано -1, залишок неопрацьованих повідомлень – 0.

Програма соціально-економічного та культурного розвитку Міловської громади

         За тиждень, з метою підтримки та допомоги нашій громаді, направлені листи до  проєкту USAID "Демократичне врядування у    Східній Україні",  Компанія ТОВ "МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА", Благодійна організація «ФОНД РІНАТА АХМЕТОВА», Благодійна організація «Благодійний фонд «Схід СОС», Charitable Foundation "Help For Ukraine", Компанії ТОВ «ЕПІЦЕНТР К», ГО  "УКРАЇНСЬКИЙ РУХ МИРУ", Товариству Червоного Хреста  України, та інші.                                            

Робота медичного обслуговування

         Станом на 19.11.2023р з новими лікарями укладено 69 договорів про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. Протягом тижня у хабах сімейні лікарі провели прийом мешканців громади і жителів Луганської області. За тиждень надано медичних консультацій 16 особам.

         28 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 26 осіб отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

 Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

В рамках співпраці отримано гуманітарну допомогу у вигляді медичних виробів та лікарських засобів для задоволення відповідних потреб населення, які можна отримати на хабах.

Освітній процес

         Протягом тижня на гуманітарному хабі Білокуракинської селищної військової адміністрації в м. Житомирі 4 дитини шкільного віку отримали психолого-педагогічну допомогу. В напрямку організації дозвілля дітей проведені заняття  з англійської мови для дошкільнят. Залучено 6 дітей.         

         Проведено наступні заходи в Морозівському закладі загальної середньої освіти:

         1. Вебінар "Історія в історіях" ARBOOK.

         2. Участь в конкурсі "Моя країна- Україна"

         3. Вебінар "Наскрізні теми шкільних курсів громадянської та історичної галузі на прикладі історії Кримського півострова" Ранок.

         4. Вебінар "Концепція змішаних класів та їх важливість у сучасному освітньому середовищі початкової школи".

         5. З 13.11 по 17.11 підвищення кваліфікації вчителів 5-6 кл ( історичної галузі, природничої, математичної) ЛОІППО4.  З 01.11 по 30.11 онлайн- консультації Луганського ОІППО.

         6. Тренінг " Реагування на самоушкоджуючу поведінку та суціїдальні наміри дітей".

         7."Інструменти виявлення та подолання освітніх втрат " тренінг.

         8. Проведено семінар- практикум " Теоретичні та практичні засади роботи над власним висловлюванням / есе"

         9. Практичним психологом та соціальним педагогом були проведені інформаційні години, бесіди з учнями та інтерактивні ігри. Метою проведених заходів стало залучення інтересу шкільної спільноти до теми «Як боротися з тривожним станом», так як це є актуальною проблемою в Україні під час воєнного стану.

         10. Випускники школи перевірили свої знання з історії України на сайті «На Урок». Учень 11 класу став переможцем всеукраїнського конкурсу «Що приховує НМТ з історії України» від проекту «На Урок».

         11. Проведено фотоконкурс «Мальовнича Луганщина – мій рідний край».

         12. Проведено виставку дитячих малюнків та поробо «Золота осінь».

Наради/семінари. Навчання

         - участь начальника Міловської СВА у Консультації щодо Рамкової програми партнерства між Урядом України та Організацією Об’єднаних Націй у м. Дніпро;

         - онлайн-зустріч з представниками Платформи пам’яті Меморіал щодо підписання меморандуму про співпрацю;

- участь у вебінарі «Відновлення роботи органів реєстрації місця проживання та ЦНАП з ТОГ України та зони активних бойових дій в РТГ»;

         - участь в семінарах з підвищення кваліфікації «Зміни в оформленні декрету: на що звернути увагу кадровику», «Воєнний стан продовжений офіційно: що має підготувати кадровик», «Перехідний період у трудових книжках: особливості наповнення е-трудової», «Відпустка без збереження зарплати – тільки за заявою працівника!», «Особливості звільнення онлайн: роз'яснює Держпраці», «Е-реєстр військовозобов'язаних та їх е-кабінети: коли очікувати зміни»;

         - участь у онлайн-тренінгу на тему: Круглий стіл: «Аналіз кращих світових практик регулювання земельних відносин»;

- участь у вебінарі на тему «Суїцидальна та девіантна поведінка. Психіатричний аспект. Ознаки та інструменти взаємодії», організованим Департаментом реалізації державної політики у сфері сім’ї Національної соціальної сервісної служби України спільно з МБО «Партнерство «кожній дитині» в рамках проекту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Моніторинг та підтримка дітей в умовах війни.

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

      щодо відновлення втрачених документів-1 особа;

      щодо оформлення документів та отримання процесуальної підтримки при пошуку зниклих рідних-1 особа;

      отримання допомоги на поховання військовослужбовця- 1 особа;

      отримання компенсації за зруйноване житло-2 особи

      консультація щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сімʼям – 1 особа;

      консультаці з приводу надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам – з особи.

        На базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта-14 надано 4 консультації з питань соціального захисту дітей.

        За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь