Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків, тупиків, площ) в населених пунктах Міловської селищної територіальної громади

Дата: 30.11.2023 10:23
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

   З 25 вересня 2023 року по 24 листопада 2023 року проводилося громадське обговорення  з метою з’ясування громадської думки та залучення представників громадськості до розгляду пропозицій з питання перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків, тупиків, площ) в  населених пунктах Міловської селищної територіальної громади, а саме в с. Калмиківка, с.Журавське, с.Дібрва, с.Олексіївка, с.Новострільцівка, с.Мусіївка, с.Микільське,  с.Зориківка, с.Зоринівка, с.Зарічне, с.Великоцьк, с.Березове, с.Шелестівка, с.Травневе, с.Стрільцівка, с.Півнівка, с.Новомикільське, с.Морозівка та смт. Мілове.

Громадське обговорення проводилося на виконання  розпорядження начальника Міловської селищної військової адміністрації від 21.09.2023 № 91 «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування об'єктів топоніміки на території Міловської селищної територіальної громади», відповідно до Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», «Про засудження  комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Про забезпечення функціонування української мови як державної», Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імені (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Для ознайомлення громадськості та формування зворотного зв’язку з громадою на офіційному веб-сайті Міловської селищної військової адміністрації–https://milovska-gromada.gov.ua/ та офіційній сторінці адміністрації в соціальній мережі Фейсбук, опубліковано інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків, тупиків, площ) в  населених пунктах Міловської  селищної територіальної громади.

Згідно даного інформаційного повідомлення з 25 вересня 2023 року по 24 листопада 2023 року приймалися зауваження та пропозиції щодо нових назв об’єктів топоніміки.

Організатор громадського обговорення – Міловська селищна військова адміністрація Старобільського району Луганської області.

Суб’єкт, що вніс пропозицію щодо перейменування об’єктів топоніміки-

Топонімічна комісія при Міловській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області.

На   обговорення виносилося перейменування 74 об’єктів топоніміки Міловської селищної територіальної громади.

В обговоренні взяли участь громадяни України, які зареєстровані на території Міловської селищної територіальної громади, або довготривало проживали /проживають у Міловській громаді, та яким виповнилось 18 років.

Обговорення проводилось у формі електронних консультацій через Google форму. На кожен населений пункт  розроблена своя Google  форма. Пропозиції (зауваження) щодо нових назв об’єктів топоніміки приймалися до 24 листопада 2023 року. Консультації з питань, що винесені на громадське обговорення можна було отримати за телефоном 068 48 26 800 або надіславши листа на електронну пошту Міловської селищної військової адміністрації milove@loga.gov.ua.

Під час проведення вищезазначених заходів надійшли наступні пропозиції:

щодо перейменування в с. Журавське провулка Торговий   надійшла одна пропозиція – Торговельний.

щодо перейменування в с. Великоцьк  вул. Юганівська,  надійшло 3 пропозиції залишити назву без змін, бо це одна з найстаріших вулиць села,  також ця назва пов’язана з історичною назвою частини села (Юганівка) в межах якої розташована дана вулиця. Також була 1 пропозиція    перейменувати цю вулицю на Заповідну. Ще 1 пропозиція- перейменувати на вул. Костянтина Єфремова.

щодо перейменування  в с.Великоцьк  вул. Красногорська  надійшла пропозиція назвати вулицю ім’ям діяча освіти чи культури, наприклад Тараса Шевченка, бо на цій вулиці є школа. Також ще 1  пропозиція  перейменувати на вулицю   Артема Коханова.

Надійшла   пропозиція  вул. Першотравневу в с.Великоцьк  перейменувати на вулицю Імені Нікіти Скітченка.

Надійшла  пропозиція перейменувати в с.Великоцьк вулицю Комарова на Захисників України, на честь загиблих з села.

Надійшла  пропозиція перейменувати в с.Великоцьк  вулицю Короленка на Дороша Великоцького.

Надійшла пропозиція  перейменувати  вул. Новостройну в  с.Морозівка  на вул. Світанкову. Також ще 1 пропозиція  назвати цю вулицю Новобудівна.

Надійшла пропозиція в смт. Мілове вул. Железнодорожну назвати Степана Бандери.

Надійшла  пропозиція перейменувати в смт. Мілове вул. Лісну на Прикордонну.

Надійшло 2 пропозиції перейменувати  в смт. Мілове   вул. Колхозну  на  Колгоспну.

Надійшла пропозиція перейменувати  в смт. Мілове вулицю Красну  на Червону.

Надійшла пропозиція перейменувати вул. Кузнечну в смт. Мілове на Комунальну. Також ще 1 пропозиція назвати цю вулицю Ковальська.

Надійшла  пропозиція залишити назву вул. Армійська в смт. Мілове без змін. 

Надійшло чотири пропозиції  щодо перейменування вулиці  Д.Народів в смт.Мілове  на честь Віктора Бутенка.

Надійшла  пропозиція перейменувати  вул. Первомайську в смт. Мілове на Першотравневу.

Надійшла пропозиція залишити назву вул.  Імені Баранова смт. Мілове без змін.

Надійшла пропозиція перейменувати пров.Товарищеский на пров.Товариський в смт.Мілове.

Надійшла пропозиція щодо перейменування в смт.Мілове  пров.Партизанський на пров.Буданова. Ще 1  пропозиція назвати  цей провулок Козацький. Також була 1 пропозиція не змінювати назву.

Надійшла пропозиція в смт. Мілове тупик Товарищеський перейменувати в тупик Сонячний.

 

Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядались.

          Узагальнений аналіз пропозицій, що надійшли під час проведення  громадського обговорення шляхом заповнення Google форми щодо перейменування об’єктів топоніміки  (вулиць, провулків, тупиків, площ) в населених пунктах   Міловської селищної  територіальної громади –додається.

          Звіт про результати громадського обговорення та пропозиції від жителів громади буде внесений на розгляд топонімічної комісії при Міловській  селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь