ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 04.12.2023 12:31
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

   Наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 77,90% від загальної потреби. На території Міловської СТГ заплановано після деокупації відкриття восьми пунктів незламності на територіях старостинських округів.

В даний час знаходяться у режимі готовності до відкриття 4 (чотири) пункти незламності та укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, супутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами, мастильними матеріалами).

В присутності матеріально-відповідальних осіб проведено щорічну перевірку наявності, якості, умов зберігання, готовності до використання матеріальних цінностей Міловської селищної територіальної громади.

За результатами проведеної перевірки матеріальних цінностей, нестачі не виявлено, умови зберігання відповідають нормам, матеріальні цінності готові до використання для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

На сьогоднішній день в РПЗМ було опрацьовано та зареєстровано 48 повідомлень від жителів Міловської громади, що надійшли на Портал «Дія». Станом на 01.12.2023 опрацьовано 100 % повідомлень від громадян.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації надано консультацій: – 3, з них 0 - звернення на  електрону пошту: cnap.msva@ukr.net; опрацьовано повідомлень (ДМС та ЕДДР) в РТГ – 3, з них - 2 опрацьовано, відхиллено в наслідок відсутності інформації щодо суб’єкта звернення – 1; актуалізовано даних в РТГ – 1; надано послуг– 2, з них 1 (витяг з РТГ), 1 – реєстрація інформаційного повідомлення щодо пошкодженого/знищеного майна (м.Сєвєродонецьк).

Робота медичного обслуговування

         Станом на 01.12.2023р з новими лікарями укладено 69 договорів про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. Протягом тижня у хабах сімейні лікарі провели прийом мешканців громади і жителів Луганської області.

         40 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 93 особи отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

 Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

В рамках меморандуму, укладеного між Марківською та Міловською військовими адміністраціями 01.12.2023 було проведено інформаційно-просвітницьку акцію «Червона стрічка», присвячену всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Метою акції було формування навичок здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності громадян про ВІЛ/СНІД.

В рамках акції проведено інформаційну лекцію, майстер-клас з виготовлення червоної стрічки – символу Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, а також цікаві вікторини.

Освітній процес

         Протягом тижня на гуманітарному хабі Білокуракинської селищної військової адміністрації в м. Житомирі 3 дитини шкільного віку отримали психолого-педагогічну допомогу. В напрямку організації дозвілля дітей проведені заняття  з англійської мови для дошкільнят. Залучено 4 дитини. 

30 листопада для учнів Морозівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Міловської селищної ради проведено виховний урок на тему «Захист Вітчизни – конституційний обов’язок кожного громадянина» для формування мужності, патріотизму, розвитку особистості учнів, формування їх готовності до захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.

Організовано  та надано методичне керування  для проведення І-ІІ етапів Всеукраїнських олімпіад та мовно-літературних конкурсів учнів Морозівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Міловської селищної ради. Також подано заявки учнів, які перемогли в ІІ етапі, на участь в обласному ІІІ етапі Всеукраїнських мовно-літературних конкурсів та олімпіад

         Проведено аналіз  пропозицій, що надійшли під час проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків, тупиків, площ) в населених пунктах Міловської селищної територіальної громади та узагальнення результатів. 

         Проведено наступні заходи в Морозівському закладі загальної середньої освіти:

  1. "Формувальне оцінювання на уроках історії: просто про складне" Ранок.
  2.  "Гендерна рівність в освіті: від ідеї до реалізації ".
  3.   Онлайн- урок "Що таке насилля, його форми. Як себе захистити".
  4.   Виховні години " Всесвітній день боротьби зі СНІДом ".
  5.   Заходи до "Міжнародного Дня скасування рабства "( участь у заходах до   Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля»).
  6.   Спецкурс " Веб - сервіси та застосунки" у межах Всеукраїнського   проєкту   " Професійний розвиток педагога".

 

Наради/семінари. Навчання

- участь начальника Міловської СВА Ірини Болткової в Х Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування (офлайн в м. Львів);

- онлайн засіданні топонімічної комісії при Міловській селищній військовій адміністрації;

- участь в тренінгу за тематикою СНПК «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим»;

- участь у вебінарі Мінюсту України щодо надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- участь у вебінарі Мінюсту України щодо надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- участь у форумі «Право на житло в Україні», що проводила Норвезька рада у справах біженців в Україні;

- участь в  тренінгу  за темою: «Соціальна робота в громаді»;

- участь в офлайн тренінгу рамках проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною», що впроваджується Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд», за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні; 

- онлайн навчання   на тему: «Протидія торгівлі людьми в Україні. Вплив війни»;

- участь у семінарах «Просування гендерної рівності та підвищення обізнаності щодо завдань резолюції РБ ООН 1325»;

- круглий стіл щодо ЗВІТУ за результатами фокус-групових інтерв’ю “АНАЛІЗ РИЗИКІВ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ДЛЯ ЖІНОК”.

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

- надано 2 консультації жителям Міловської громади щодо їх звернень до РПЗМ;

      - консультації 2 особам з приводу державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;

      - щодо порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок бойових дій - 2 особи;

      - зодо отримання допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю- 1 особа;

      - щодо отримання допомоги при усиновленні дитини-1 особа;

      - щодо отримання дублікату втраченого документа-1 особа.

        За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь