Старт надання послуги соціального супроводу військовим та їхнім родинам на базі військових частин

Дата: 04.12.2023 15:57
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

Соціальний супровід – це можливість отримати допомогу у цивільних питаннях для військового та його родини на початку служби, під час її проходження та на етапі демобілізації.

Ключова мета послуги – це надати психо-соціальну підтримку військовому та родині у питаннях, що не стосуються напряму військової служби. Наприклад, проконсультувати щодо оформлення документів чи представництва в державних установах, проінформувати щодо виплат та пільг, забезпечити правничу допомогу, допомогу у профілактиці залежностей, організувати підтримку сім”ї разом із фахівцями соціальної роботи у громаді.

Останні місяці Мінсоцполітики, спільно з Міноборони, проводили підготовку запуску цієї послуги у пілотному проєкті. Цей час команда активно працювала з військовими частинами, навчала потенційних надавачів послуг.

Наразі пілот стартує у чотирьох областях – Полтавська, Київська, Івано-Франківська та Волинська. Там відібрані військові частини, які перші долучаться до проєкту. Уже відомі надавачі послуг – тобто ті організації, які і забезпечать цю підтримку.

Розповідаємо коротко про кожну з них нижче:

  • Благодійний фонд “Наше право”. Спеціалізується на консультаціях військових щодо їхніх прав та державних гарантій, має експертизу у соціально-психологічній реабілації військових та їхніх родин, може надавати правову консультаційну підтримку. Під час проєкту також залучатимуть інших надавачів послуги: Благодійний фонд «Підгір’я», ГО «Захист-Є», БФ «Вівторок».
  • Благодійний фонд “Вівторок”. Має досвід у наданні соціальної допомоги військовим та їхнім родинам, активно співпрацює із низкою громадських організацій у питанні забезпечення прав та державних гарантій для захисників України.
  • Громадський рух “Жіноча сила України” – громадська організація, що працює вже майже 10 років. У фокусі – допомога родинам військових підтримувати довіру в сімї та стале партнерством. У рамках діяльності створили проєкт для психосоціальної підтримки родин військових та запустили окрему гарячу лінію для індивідуальних консультації.
  • Благодійний фонд “Там, де ми – там Україна”. Основну увагу фонд приділяє консультаціям військових та їхніх родин щодо соціальних питань. Окрім цього, експерти фонду є авторами навчальних програм по роботі з ветеранами, долучаються до покращення ветеранських політик на місцевому та національному рівнях.

Залучення неурядових організацій до процесу надання послуг дозволить розширити ринок надавачів соціальних послуг, а головне – покращити ефективність надання таких послуг завдяки відповідній експертизі.

Джерело: https://www.facebook.com/photo?fbid=757844316381572&set=a.296432155856126


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь