Круглий стіл на тему «Попередження насильства в сім’ї та жорстоке поводження з дітьми».

Дата: 06.12.2023 15:28
Кількість переглядів: 93

 Фото без опису

Однією з актуальних негативних проблем сучасного суспільства є прояви жорстокості і насильства в сім’ї. На жаль, в нашому суспільстві переважає думка, що проблеми жорстокого поводження із членами сім’ї є внутрішньою проблемою цієї сім’ї і не потребує втручання суспільства, а тим більше держави. Але саме право на захист від насильства над особою, особливо в сім’ї, є одним із найголовніших прав громадян та дітей зокрема. Насильство дуже часто присутнє в нашому житті і ми відіграємо в ньому певну роль. Залежно від ситуації ми є свідками, жертвами або ж кривдниками. Трагічність ситуації в тому, що свідки чи жертви насильницької діяльності переносять модель кривдницької поведінки у власне життя та продовжують чинити насильство. Власне створюють коло насильства: жертви стають кривдниками. Тому потрібно формувати у суспільстві неприйняття насильства ,вживати необхідних заходів для його запобігання. Ми маємо говорити про проблему та шукати шляхи для її вирішення.

Саме тому, управлінням охорони здоров’я та соціальної сфери Міловської селищної ради, спільно зі службою у справах дітей, представниками структурних підрозділів Міловської селищної військової адміністрації 5 грудня 2023 року було проведено круглий стіл на тему «Попередження насильства в сім’ї та жорстоке поводження з дітьми».

 

Учасники круглого столу обговорювали основні завдання, щоб привернути  увагу громадськості до проблем насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми. Кожен з нас має сказати «Ні! Насильству» у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому житті. Місце, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку. Пошана один до одного, взаєморозуміння, орієнтування на мирне рішення конфлікту можуть забезпечити благополуччя і згоду в сім’ї, а відповідно і добробут держави в цілому.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь