ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 18.12.2023 09:32
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

   Наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 77,90% від загальної потреби. На території Міловської СТГ заплановано після деокупації відкриття восьми пунктів незламності на територіях старостинських округів.

В даний час знаходяться у режимі готовності до відкриття 4 (чотири) пункти незламності та укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, супутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами, мастильними матеріалами).

Для працівників військової адміністрації проведено навчання з реагування на застосування зброї масового знищення (ядерної зброї).

На постійній основі проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота  щодо виконання громадянами України конституційного обов’язку про захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності держави у рамках державної комунікаційної кампанії “Оновлюй дані в ТЦК”, що спрямована на мотивацію українців оновлювати персональні дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та бути готовими до спротиву російській агресії.

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

На сьогоднішній день в РПЗМ було опрацьовано та зареєстровано 49 повідомлень від жителів Міловської громади, що надійшли на Портал «Дія». Станом на 15.12.2023 опрацьовано 100 % повідомлень від громадян. За минулий тиждень надійшло 1 повідомлення.

Завершено навчання головними спеціалістами та начальником відділу, онлайн-курсу робіт щодо наповнення даними Єдиного державного реєстру адрес та Реєстру будівель та споруд. Під час навчання було верифіковано та внесено до системи 15 вулиць із будинками  по смт. Мілове. Створення цього реєстру полегшить роботу органів місцевого самоврядування за рахунок скорочення кількості проблем із даними про адреси та будівлі та потенційно дозволить забезпечити автоматизацію процесів із нерухомістю як на локальному, так і на національному рівнях.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації - надано консультацій: – 1, з них 0 - звернення на  електрону пошту: cnap.msva@ukr.net; опрацьовано повідомлень (ДМС та ЕДДР) в РТГ – 10, залишок неопрацьованих повідомлень – 0; актуалізовано даних в РТГ – 1; надано послуг – 1 (витяг з РТГ).

При взаємодії з КЗ «Попаснянський центр реабілітації осіб з інвалідністю «Лелека» на базі Координаційного центру Лозно-Олександрівської СВА прийнято участь у майстер-класі з виготовлення новорічних прикрас для дітей внутрішньо-переміщених осіб Луганщини. 

Робота медичного обслуговування

         Станом на 10.12.2023р з новими лікарями укладено 69 договорів про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. Протягом тижня у хабах сімейні лікарі провели прийом мешканців громади і жителів Луганської області.

         19 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 34 особи отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

 Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

В рамках співпраці отримано гуманітарну допомогу у вигляді медичних виробів та лікарських засобів для задоволення відповідних потреб населення, які можна отримати на хабах.

Освітній процес

         На базі гуманітарного хабу Білокуракинської селищної військової адміністрації в м. Житомирі надано психолого-педагогічну допомогу 3  дітям шкільного віку. В напрямку організації дозвілля дітей проведені заняття  з англійської мови для дошкільнят. Залучено 5 дітей. 

         З метою надання культурних та освітніх послуг, а також організації дозвілля дітей ВПО підписано меморандум з ГО «Український тил».

           Організовано  та надано методичне керування  для проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад та мовно-літературних конкурсів учнів Морозівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Міловської селищної ради.

         Проведено наступні заходи в Морозівському закладі загальної середньої освіти:

  1.  Курси підвищення кваліфікації керівників та заступників керівників,які забезпечуватимуть реалізацію Державного стандарту базової середньої освіти ( ЛОІППО).
  2. Семінар-практикум " Підходи до вивчення пропаганди" МАНУ.
  3. Семінар - практикум " Підвищення кваліфікації педагогів в сучасному освітньому просторі: робота над помилками".
  4.  Прямі етери "Про Світ" "Як у нинішніх умовах забезпечити психосоціальну підтримку кожної дитини?"

Молодіжна рада

                   Участь голови Молодіжної ради при Міловські селищній військовій адміністрації  у дводенному форумі Молодіжних рад Луганщини.

                   Захід організовано з метою об’єднання та формування тісних партнерських зв'язків між молодіжними радами.

                   Досвідом роботи та роботи із залученням донорів ділилися  голова Луганської обласної Молодіжної ради, голови молодіжних рад Маріуполя, Дніпра та Сум

                   Активні форми роботи сприяли пошуку інноваційних та цікавих рішень. Учасники заходу працювали в групах у форматі світового кафе з експертами на тему: "Молодіжна Рада у XXI столітті".

Наради/семінари. Навчання

- участь начальника СВА у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України;

- участь у спільній з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України робочій нараді про надання додаткових роз’яснень щодо підготовки програм, передбачених статтею 20 Закону України «Про критичну інфраструктуру»;

- участь у вебінарі «Проміжна та фінальна верифікація ремонтних робіт в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна»;
- участь у вебінарі Мінцифри щодо основ фізичної безбар’єрності в ЦНАП;
- участь у вебінарі «Патронат Над Дитиною: значення, сутність пошук Потенційних Кандидатів»;

         - участь у заході  Жінки. Мир. Безпека. «Гідність та Захист: реагування на сексуальне насильство в умовах війни»;

         - участі  молодіжної ради при Міловській селищній військовій адміністрації  у Форумі молодіжних рад Луганщини;

        - участь у вебінарі «Списки військового обліку – 2024 & Зміни у відпустках та відстрочках»;

        - участь у вебінарі «Військовий облік: аудит за 2023 рік, складання списків і планів на 2024 рік»;

        - участь у вебінарі « Списки військовозобов’язаних у 2024 році: коли потрібно подавати & Звітування до ТЦК»;

        - онлайн-зустріч на презентації проєкту «Гідність та Захист: реагування на сексуальне насильство в умовах війни»; 

        - участь в робочій зустрічі із співвиконавцями плану" В рамках проєкту «Регіональний план 1325 в дії у Луганській області (План1325 в дії)», який виконується ГО «Платформа розвитку «СМР» у співпраці з ДСЗН та УПП у Луганській області;

         - участь у вебінарах «Форма штатного розпису оновлена: яких роботодавців стосуються зміни», «Відмінності трудового договору та ЦПД: як роботодавцю убезпечитися від штрафів за неоформленого працівника», «За іншого роботодавця записи у трудовій не виправляємо!», «Чи включати працюючих пенсіонерів до нормативу осіб з інвалідністю?», «Посадові інструкції: як внести зміни?», «Звільнення за прогул під час воєнного стану: уточнення від Держпраці».

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

      щодо заповнення заяви про пошкоджене майно – 3;

      консультації жителям Міловської громади щодо їх звернень до РПЗМ – 4;

       з питань пенсійного забезпечення – 2;

      з питань надання соціальних послуг ВПО – 5;

      щодо компенсації за втрачене житлом внутрішньо переміщених осіб, які

захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (Постанова 280)- 1;

        з питань отримання матеріальної допомоги учасникам воєнних дій у період запровадження воєнного стану в Україні –4;

з питань проходження ВЛК – 1;

        отримання статусу члена сім’ї загиблого учасника бойових дій – 3 особи;

консультація учасникам бойових дій з приводу відновлення посвідчення- 4;

щодо отримання гуманітарної допомоги та участі в суспільно-корисних роботах-2;

щодо наявності актуальних вакансій, підвищення кваліфікації  та програми працевлаштування для ВПО- 2;

щодо можливості поселення в гуртожиток, МКП, процедури поселення та необхідної документаціі-1.

       На базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта-14 08 грудня службою у справах дітей проводиться прийом та надаються  консультації громадян ВПО з Луганської області. Протягом тижня гадано 4 консультації питань соціального захисту дітей.

 

        За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь