У День енергетика Президент України вручив державні нагороди: Зберегти нашу енергетику в умовах такого протистояння – це справжній подвиг

Дата: 22.12.2023 13:25
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

З нагоди Дня енергетика Президент України Володимир Зеленський зустрівся з працівниками енергетичної галузі та вручив державні нагороди.

 

Фото без опису

«Радий привітати всіх вас особисто з вашим днем, Днем енергетика, і подякувати вам за роботу, таку важливу для всіх нас, для кожного в нашій державі. І навіть у державах – сусідках України, яких ми періодично підтримуємо нашою енергією», – сказав він.

Як зазначив Глава держави, те, що Україна зараз має світло й тепло, – це велика робота, особисті зусилля й навіть героїзм наших енергетиків.

«Вже минає перший місяць зими, і наші міста й села, наші виробництва, які так важливі, зараз забезпечені енергією. Попри всі спроби Росії знищити нашу енергетичну систему її стійкість збережено», – заявив Володимир Зеленський.

 

Фото без опису

За словами Президента, цьогоріч дуже багато зроблено для захисту критичних енергетичних обʼєктів України. По всій країні й навіть у найскладніших районах – поблизу лінії фронту та кордону з Росією – завжди працюють ремонтні бригади енергетиків.

«Хай ніколи в Україні не зникне пам’ять про всіх тих ваших колег, надзвичайно фантастичних людей, які допомагали кожну добу такого виклику минулої зими й зараз. Пам'ять про тих колег, які, виконуючи свій обов’язок як людини і як професіонала, не дали залишитися сім’ям, дітям, військовим без світла», – наголосив Глава держави.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять енергетиків, які загинули під час виконання службових обов’язків.

 

Фото без опису

«Я вдячний кожному колективу, кожній компанії, кожному працівнику й кожній працівниці нашої енергетичної галузі. Вдячний за вашу відмінну роботу заради України, заради нашого суспільства. І це справді подвиг – зберегти нашу енергетику в таких умовах, у такому протистоянні. Усі – від робітників до інженерів і менеджерів галузі – молодці! Дуже вас усіх ціную! І всім українцям є за що вам подякувати», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент вручив працівникам енергетичної галузі державні нагороди: ордени «За заслуги» ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня та княгині Ольги ІІІ ступеня.

Глава держави також передав ордени «За мужність» ІІІ ступеня рідним енергетиків, нагороджених посмертно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь