ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 25.12.2023 13:14
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

   Наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 77,90% від загальної потреби. На території Міловської СТГ заплановано після деокупації відкриття восьми пунктів незламності на територіях старостинських округів.

В даний час знаходяться у режимі готовності до відкриття 4 (чотири) пункти незламності та укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, супутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами, мастильними матеріалами).

За участю фахівця з мінної безпеки Старобільського РУ ГУ ДСНС України у Луганській області з учнями Морозівського ліцею Міловської селищної ради проведено урок про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами.

На уроці учні були ознайомлені з  правилами поводження з вибухонебезпечними предметами. Як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть приховуватись, які знаки про них попереджають та які правила безпечної поведінки потрібно вживати, якщо побачив міну чи боєприпас.

Також були проведені роз'яснення про  інформування підрозділів ДСНС України за номером 101 при виявленні вибухонебезпечних предметі.

На постійній основі проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота  щодо виконання громадянами України конституційного обов’язку про захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності держави у рамках державної комунікаційної кампанії “Оновлюй дані в ТЦК”, що спрямована на мотивацію українців оновлювати персональні дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та бути готовими до спротиву російській агресії.

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

На сьогоднішній день в РПЗМ було опрацьовано та зареєстровано 49 повідомлень від жителів Міловської громади, що надійшли на Портал «Дія». Станом на 22.12.2023 опрацьовано 100 % повідомлень від громадян.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації - надано консультацій: – 2, з них 0 - звернення на  електрону пошту: cnap.msva@ukr.net; опрацьовано повідомлень (ДМС та ЕДДР) в РТГ – 5, залишок неопрацьованих повідомлень – 0; актуалізовано даних в РТГ – 2; надано послуг – 2 (витяг з РТГ); відхиллено – 3 (відсутня інформація щодо актуалізації даних суб’єкта звернення).

Співпраця

Участь начальника Міловської СВА у відкритті хабу Старобільської районної військової адміністрації в м. Київ.

До Різдвяних свят проведено  майстер-клас для дітей з виготовлення різдвяного подарунку на базі Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганщини у Чернівцях.

На базі гуманітарного хабу Старобільської районної військової адміністрації в м. Києві допомога з розвантаження автівки та складування продуктових наборів для підтримки ВПО з Луганщини від Благодійної організації   «ФОНД РІНАТА АХМЕТОВА». 

Прийнято участь у розвантажуванні гуманітарної допомоги для ВПО Луганщини на базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області.     

Робота медичного обслуговування

         Станом на 22.12.2023р з новими лікарями укладено 69 договорів про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. Протягом тижня у хабах сімейні лікарі провели прийом мешканців громади і жителів Луганської області.

         36 осіб отримали консультації та 28 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 44 особи отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

 Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

         В рамках меморандуму, укладеного між Сєверодонецькою та Міловською військовими адміністраціями 21.12.2023 у м. Тернопіль на базі гуманітарного хабу Сєверодонецької міської ВЦА проведено інформаційно-просвітницької акції «Здорове харчування – запорука успіху». Метою проведення акції було підвищення інформованості населення про необхідність правильної організації здорового харчування.

Освітній процес

         На базі гуманітарного хабу Білокуракинської селищної військової адміністрації в м. Житомирі надано психолого-педагогічну допомогу 4  дітям шкільного віку. В напрямку організації дозвілля дітей проведені заняття  з англійської мови для дошкільнят. Залучено 5 дітей. 

         Надано психолого-педагогічну допомогу в центрі ГО « Український тил» в м. Кам’янець-Подільський отримали 2 дитини шкільного віку.

           Організовано  та надано методичне керування  для проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад та мовно-літературних конкурсів учнів Морозівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Міловської селищної ради.

         Проведено наступні заходи в Морозівському закладі загальної середньої освіти:

  1.  Практичний семінар " Дитина в безпеці: практичні інструменти для вчителя;
  2. Науково- практичний семінар "Нейроігри в арсеналі корекційного педагога";
  3. Національний онлайн - марафон "Разом до Перемоги "- Всеукраїнського проєкту "Єдина Україна" за концепцією "Спорт заради перемоги" ;
  4. Вебінар "Особливості розвитку системи освіти в умовах воєнного стану"
  5. Проходження курсу "Цифрові технології для людей з інвалідністю " на платформі Дія.Освіта;
  6. Тренінг "Цифрові інструменти викладання курсу "Культура добросусідства" ЛОІППО.

Наради/семінари. Навчання

         онлайн-засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству, насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми при Міловській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області;

участь у науково-практичному семінарі «Актуальні питання відновлення та розвитку інфраструктури: нормативно-правова база, ціноутворення та закупівлі»;

участь в рамках Проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні», на тему: «Алгоритм розробки Плану відновлення і розвитку територіальної громади: методологія, етапи та досвід практичного втілення»;

     онлайн-навчання працівників ВА «Цифрові технології для людей з інвалідністю»;

        конференції на тему ««Кадровий колаж «3 в 1» для 2024 року: звільнення, Списки військового обліку та бронювання»;

навчальному практикуму для посадових осіб органів місцевого самоврядування на тему: «Алгоритм розробки Плану відновлення і розвитку територіальної громади: методологія, етапи та досвід практичного втілення»;

     участь  в онлайн   Конференції «Енергоефективна дипломатія задля відновлення України»;

     участь в обговорення питання комплексного  дослідження адміністративно-територіального устрою Донецької та Луганської областей та розробки пропозицій щодо його реконфігурації, спроможності громад;

     участь у вебінарі «Особливості розвитку системи освіти в умовах воєнного стану».

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

пенсійного забезпечення – 2;

з питань надання соціальних послуг ВПО – 1;

компенсація за втрачене житлом внутрішньо переміщених осіб, які

захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (Постанова 280)- 1;

з питань отримання матеріальної допомоги учасникам воєнних дій у період запровадження воєнного стану в Україні –2;

консультація з питання соціального захисту, гарантій та пільг сім’ям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України -4;

щодо категорій, які мають право на подальше отримання державної допомоги для ВПО -2;

щодо отримання безкоштовних медичних послуг у лікаря первинної ланки- 1;

щодо соціальних гарантій та пільг для дітей з числа ВПО-1;

      консультації жителям Міловської громади щодо їх звернень до РПЗМ – 2;

          з питань отримання матеріальної допомоги учасникам воєнних дій у період запровадження воєнного стану в Україні –1;

щодо отримання гуманітарної допомоги та участі в суспільно-корисних роботах-2.

       На базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта-14 08 грудня службою у справах дітей проводиться прийом та надаються  консультації громадян ВПО з Луганської області. Протягом тижня гадано 3 консультації питань соціального захисту дітей.

 

        За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь