Пенсіонери зможуть отримати на Укрпошті додатково по п’ять енергоефективних ламп

Дата: 28.12.2023 14:32
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

 

 

За наявності пенсійного посвідчення пенсіонери зможуть додатково отримати 5 світлодіодних лампочок у відділеннях АТ “Укрпошта”. Програма є складовою підтримки Європейським Союзом української енергетичної системи та має на меті надати українцям безкоштовно 50 млн лампочок.

Про допомогу

24 листопада внесено зміни до “Порядку реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні”. Впроваджено додаткову можливість отримання пенсіонерами по пʼять світлодіодних ламп на одну фізичну особу безпосередньо у відділеннях поштового звʼязку АТ “Укрпошта” за наявності пенсійного посвідчення. Очікується, що таке рішення дозволить пришвидшити процес видачі лампочок реципієнтам перед початком осінньо-зимового періоду підвищених навантажень на енергосистему України.

Перші лампи за новою хвилею програми будуть доступні з 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти по всій країні, крім Київщини. На Київщині пенсіонери зможуть додатково обміняти лампи з 12 грудня. Про доступність ламп для обміну в решті населених пунктів буде повідомлено окремо.

Для того, щоб обміняти додаткові LED-лампи, пенсіонерам, які завітають у відділення, потрібно мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та діючий номер телефону. Додаткові енергоощадні лампи пенсіонери зможуть обміняти безкоштовно, доки світлодіоди будуть в наявності. Скористатися програмою обміну та отримати додаткові 5 ламп енергозбереження можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки. 

Куди звертатися

Знайти найближче відділення АТ “Укрпошта”, а також дізнатися режим роботи ви можете на сайті: https://offices.ukrposhta.ua/. Як повідомлялося раніше, програма з обміну ламп розжарювання на LED-лампи стартувала 31 січня 2023 року та реалізується в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій: https://cutt.ly/OwI1yGqe.

https://www.kmu.gov.ua/news/prohramu-obminu-lamp-prodovzheno-pensionery-zmozhut-bezkoshtovno-otrymaty-dodatkovo-po-5-svitlodiodnykh-lamp

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь