УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ МІЛОВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗВІТУЄ ПРО РОБОТУ У 2023 РОЦІ

Дата: 10.01.2024 15:13
Кількість переглядів: 27

      Фото без опису

   Управління охорони здоров’я та соціальної сфери Міловської селищної ради відновило свою діяльність у вересні 2023 року.

         За період роботи Управлінням створено внутрішній реєстр ВПО, який нараховує 263 особи - з них 105 дітей (64 – шкільного віку). З усіма ВПО налагоджено зворотній зв’язок. Створено внутрішній реєстр УБД.

         Встановлено чисельність загиблих воїнів громади. Членам сімей загиблих надається всебічна допомога: юридичні консультації, психологічна підтримка. Розпочато прийом заяв на виплату матеріальної допомоги сім’ям загиблих, що передбачено Комплексною програмою підтримки ВПО Міловської громади на 2023-2025роки.

         Спільно з БО «Благодійний фонд «Платформа пам’яті Меморіал» зібрано та розміщено інформацію на офіційному сайті Міловської СВА про загиблих людей, які героїчно чи невинно загинули в російсько-українській війні на території Міловської селищної територіальної громади.

Комплексною програмою підтримки ВПО Міловської громади на 2023-2025роки також передбачено придбання путівок у дитячі заклади оздоровлення та відпочинку за кошти місцевого бюджету. Так, у 2023 році за кошти громади 9 дітей охоплено відпочинком в дитячому таборі на Закарпатті. Ще 11 дітей охоплено оздоровленням та відпочинком за інші кошти. 3 дітей  безкоштовно оздоровлено в санаторії Прикарпатський в жовтні місяці.

Утворено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Міловській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області.                          Проведено перше засідання, на якому затверджено склад ради. Засідання Ради планується протягом 2024 року 1 раз на квартал та за потреби.

Утворено Координаційний центр підтримки цивільного населення при Міловській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області. У 2023 році проведено 6 засідань Координаційного центру.

         За період роботи Координаційного центру звернулося 6 осіб Міловської громади за отриманням різнобічної підтримки – медичної, юридичної, психологічної, соціальної, освітніх потреб. Всі звернення опрацьовані відповідальними за напрямок фахівцями. Громадянам надано всебічну допомогу.

Також Координаційним центром опрацьоване питання реалізації заходів щодо соціального захисту ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Розпорядженням начальника Міловської СВА від 12.10.2023 No100 затверджено Програму підтримки внутрішньо переміщених осіб Міловської селищної територіальної громади на 2023 – 2025 роки у новій редакції, до якої було включено наступні заходи:

         - надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям осіб, які загинули, (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби (службових обов’язків), а також внаслідок захворювання, пов’язаного з перебуванням на фронті або одержаного в період проходження військової служби;

         - надання коштів для придбання канцелярських наборів до першого вересня для дітей пільгової категорії.

Розроблено  План заходів щодо виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року  на території Міловської селищної територіальної громади. Всі заходи плану у 2023 році виконано. Звернень від осіб, постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства у 2023 році до управління не надходило.

         В рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” проведено місцевий етап. Затверджено План проведення заходів  акції, розроблено інформаційні буклети щодо неприпустимості домашнього насильства та протидії торгівлі людьми, які розповсюджувалися серед внутрішньо переміщених осіб Луганської області.

         Проведено онлайн-зустріч начальника ювенальної поліції ГУНП у Луганській області з учнями Морозівського ліцею  на тему «Що таке насилля. Його форми. Як себе захистити».

Проведено засідання круглого столу в режимі онлайн на тему «Попередження насильства в сім’ї та жорстоке поводження з дітьми» серед структурних підрозділів Міловської СВА.

Відповідно до плану заходів проведено конкурс малюнків «Зупинимо насильство разом» серед усіх дітей Міловської громади та конкурс художніх творів з гендерної проблематики серед учнівської молоді Міловської громади. Оргкомітетом з підготовки та проведення місцевого етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» визначено переможців конкурсів.  Всіх учасників конкурсів нагороджено призами та грамотами.

         Організовано інформаційну кампанію в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

До Дня Святого Миколая дітей військовослужбовців Збройних Сил України та дітей із вразливих категорій сімей привітали солодкими подарунками.

За підтримки благодійної організації 6 дітям громади віком від 2 років надано гуманітарну допомогу у вигляді продуктів дитячого харчування.

Управління разом із БО БФ " Діяти все життя" приєдналися до флеш-мобу "Коробка тепла для захисника».  Управління передало для Захисників протипростудні ліки, вологі серветки, каву та смаколики.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь