ЗВІТ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

Дата: 15.01.2024 10:06
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Стан наповнюваності місцевого матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

   Станом на 12 січня 2024 року наповнюваність місцевого матеріального резерву становить 77,90 % від загальної потреби.

На території Міловської СТГ заплановано після деокупації відкриття восьми пунктів незламності на територіях старостинських округів.

В даний час знаходяться у режимі готовності до відкриття 4 (чотири) пункти незламності та укомплектовані відповідно до постанови КМУ від 17.12.2022 №1401 (генераторами, супутниковими системами Starlink,  електрообігрівачами, тепловими гарматами, булер’янами, мастильними матеріалами).

         Від інформаційного агентства «Реінформ» Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України отримали 520 штук інформаційних табличок «НЕБЕЗПЕЧНО МІНИ».

         Також для учнів Морозівського ліцею Міловської селищної ради було отримано 70 дитячих книжок «Посібник для дітей старшого віку та учнів початкових класів» з мінної безпеки.  Посібники були роздані учням для самостійного вивчення, мінімізації та відвернення нещасних випадків серед дітей шляхом інформування їх щодо можливих загроз, навчання правилам безпечної поведінки та мотивування правильної поведінки і відповідального ставлення до свого життя та здоров’я.

Робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

За минулий тиждень до Реєстру пошкодженого та знищеного майна надійшло та було опрацьоване 1 інформаційне повідомлення по населеному пункту Міловської громади.

На сьогодні триває звіряння всіх інформаційних повідомлень, що надійшли до Реєстру пошкодженого та знищеного майна, починаючи з березня 2022 та по січень 2024 року, із поданням подальшого звіту “1.ОМСР. Перелік інформаційних повідомлень”.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації надано консультацій:– 5, з них 1 - звернення на  електрону пошту: cnap.msva@ukr.net; опрацьовано повідомлень (ДМС та ЕДДР) в РТГ – 34, залишок неопрацьованих повідомлень – 1; актуалізовано даних в РТГ – 33; надано послуг – 27, з  них - 24 (витяг з РТГ), 1 – реєстрація місця проживання дитини до 14 років; 1 – повідомлення про пошкоджено майно (м.Сєвєродонецьк); 1 – зняття з реєстрації місця проживання (в наслідок смерті); відхиллено – 0 (відсутня інформація щодо актуалізації даних суб’єкта звернення).

Інформаційна робота з ВПО

            На базі Марківського ХАБу разом з в.о директора Старобільського районного центру зайнятості,  в рамках співпраці з Луганським обласним центром зайнятості 12 січня 2024 року, на основі аналізу ринку праці, попиту та потреб ВПО, проведено інформаційний захід  направлений на  працевлаштування ВПО відповідно до їхнього освітньо-кваліфікаційного рівня.

         Роз’яснено   можливості навчання для ВПО за діючими безкоштовними державними програмами та не державними програмами (за участю міжнародних донорських не урядових організацій).

          Ознайомлено  з можливостями  відкриття власної справи через участь в грантових програмах різного спрямування. При проведенні заходу обговорили процедуру та умови видачі ваучерів для перенавчання.  

          Заходом охоплено дев’ять громадян працездатного віку з числа ВПО Луганської та Херсонської області.

            В гуманітарному хабі Старобільської районної державної адміністрації  провели зустріч з  експертом з відновлення української енергетичної інфраструктури, заступником   голови  наглядової ради ПрАТ «Укргідроенерго» Олегом  Терлецьким. Обговорені  довгострокові проекти до можливої співпраці з  постачання обладнання - систем накопичення енергії, в період повоєнного  відновлення. Дане обладнання допоможе  в найближчій перспективі  забезпечити додаткову мобільність та гнучкість в постачанні електроенергії на соціально важливих об’єктах  деокупованих територіях громад Старобільського району. Паралельно обговорено питання щодо можливості придбання обладнання для крафтових сироварень, за рахунок міжнародних донорів та міжнародних організацій з підтримки сталого розвитку України, для сільгоспвиробників -  підприємців з Луганської області, які релакували власний бізнес.  

Робота медичного обслуговування

         Станом на 12.01.2024р з новими лікарями укладено 69 договорів про надання медичних послуг. Проводяться роботи по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький. 12.01.2024 на двох хабах у м. Києві проводився прийом населення медичними працівниками КП «Міловський центр ПМСД».

         21 особа отримала консультації та 24 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 57 осіб отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

 Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

Освітній процес

         На базі гуманітарного хабу Білокуракинської селищної військової адміністрації в м. Житомирі надано психолого-педагогічну допомогу 4  дітям шкільного віку. В напрямку організації дозвілля дітей проведені заняття з англійської мови для дошкільнят. Залучено 6 дітей.

         3 дитини шкільного віку отримали психолого-педагогічну допомогу в центрі ГО « Український тил» в м. Кам’янець-Подільський.

           Організовано  та надано методичне керування  для проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад та мовно-літературних конкурсів учнів Морозівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Міловської селищної ради.

         Проведено наступні заходи в Морозівському ліцею:

  1. Семінар « Виховання без стереотипів» ГО «Дівчата» спільно з Юнісеф тема: «Гендерна трансформаційного батьківства для вчителів».
  2. Вебінар «Основні вимоги до організації харчування в закладах освіти оздоровлення та відпочинку».
  3. Вебінар «для чого потрібні частини мови: початок морфології на уроках української мови НУШ 6 кл» Ранок 4.
  4. Вебінар « Сучасні підходи у вивчені історії: Король Данило і таємниця його корони» Ранок 5.
  5. Всеукраїнський онлайн- семінар « Шляхи впровадження ШУШ від вчителя Шкіл Juniors”.

Наради/семінари. Навчання

- участь  в онлайн  навчанні   «Міжнародне співробітництво – важлива складова діяльності місцевого самоврядування»;

- навчання онлайн-курс «Міжнародна співпраця для громад» за ініціативи Cities4Cities|United4Ukraine;

- участь в онлайн-семінарі від Кадрової платформи № 1 «Кадроленд»;

- участь в онлайн-семінарі «Організація діловодства та архівного зберігання».

 

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

пенсійного забезпечення – 3;

надання соціальних послуг ВПО – 1;

отримання гуманітарної допомоги – 1;

відновлення знищених документів - 2;

компенсація за втрачене житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (Постанова 280)- 1;

щодо державної виплати одиноким матерям-1;

щодо відновлення втрачених документів про освіту-1;

щодо призначення пільг на оплату ЖКП ветеранам війни -1;

щодо отримання медичних препаратів за програмою «Доступні ліки»-2;

щодо державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям – 3;

        консультації жителям Міловської громади щодо їх звернень до РПЗМ – 2;

        щодо отримання матеріальної допомоги ветеранам  та УБД - 3; 

        допомога в оформленні документів для перерахунку пенсії УБД -1; 

       щодо отримання статусу УБД – 1.

      На базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта-14 службою у справах дітей проводиться прийом та надаються  консультації громадян ВПО з Луганської області. Протягом тижня надано 2 консультації питань соціального захисту дітей.

 

        За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь