Луганський прикордонний загін отримав назву «ПОМСТА» та став однією з бригад Гвардії Наступу.

Дата: 30.01.2024 15:26
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

За рішенням Президента України Володимира Зеленського, підтримки Міністерства внутрішніх справ та Державної прикордонної служби Луганський загін реформовано у бригаду нового зразка.

За інформацією, уже майже десять років, як прикордонники та прикордонниці Луганського загону зі зброєю в руках відстоюють суверенітет та територіальну цілісність України: вони беруть участь в АТО, Операції об’єднаних сил, а з початку повномасштабного вторгнення – у складі Сил Оборони України.

Нині бойові можливості підрозділу значно нарощені, є відповідні засоби – броньована техніка, спецавтомобілі, зенітні, артилерійські та протитанкові засоби, системи аеророзвідки та ударні БпЛА, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо. Водночас військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах-членах НАТО.

“Настане час, коли ми виженемо ворога з нашої землі. “Відроджені перемогти” — це гасло нашої ПОМСТИ”, — зазначив командир Луганського прикордонного загону полковник Олександр Осипець.

Бойовий шлях загону розпочався 2 червня 2014 року, коли військовослужбовці вели бій з сепаратистами та російськими найманцями за прикордонну заставу в Луганську за адресою Мирний, 21.

Перший загиблий Сил Оборони України в повномасштабній війні луганський прикордонник — майстер-сержант Денис Ткач. Він загинув близько 03:30 в ніч на 24 лютого 2022 року під час бою з диверсійно-розвідувальною групою на відділі прикордонної служби “Мілове”.

Луганські прикордонники брали участь у боях на найгарячіших ділянках: Бахмут, Лиман, Рубіжне, Кремінна, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасна, Сіверськ, Федорівка, Святогірськ та багато інших.

268 військовослужбовців Луганського загону відзначили державними нагородами.

Від початку повномасштабного вторгнення 5 луганських прикордонників удостоєні почесним званням Героя України з нагородженням ордена “Золота Зірка”, 4 з них – посмертно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь