ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ:СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Дата: 20.02.2024 13:29
Кількість переглядів: 64

      Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Робота медичного обслуговування

         Станом на 16.02.2024р з новими лікарями укладено 78 договорів про надання медичних послуг. Проводиться робота по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький.

         20 осіб отримали консультації та 16 особам надано послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 70 осіб отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

В рамках меморандуму, укладеного між Старобільською та Міловською військовими адміністраціями 15.02.2024 проведено захід, присвячений Всесвітньому дню онкохворої дитини, метою якого є покращення інформування суспільства про проблеми дитячих онкологічних хвороб. В рамках проведення акції було прочитано інформаційну лекцію та проведено майстер-клас з виготовлення відповідної символіки.

         Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

                   Медичні працівники КНП «Міловська ЦРЛ» Міловської селищної ради продовжують надавати психологічну підтримку вимушено переміщеним мешканцям Луганщини. Продовжено інформаційні заходи з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству, що пов’язано зі збройним конфліктом, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі.

         Надаються фахові консультації психолога за допомогою засобів зв'язку, на хабах видають пам’ятки з контактами для звернень постраждалим від насильства

 

 

 

Освітній процес

         На базі гуманітарного хабу Білокуракинської селищної військової адміністрації в м. Житомирі надано психолого-педагогічну допомогу 3  дітям шкільного віку. В напрямку організації дозвілля дітей проведені заняття з англійської мови для дошкільнят. Залучено 6 дітей.

         3 дітей шкільного віку отримали психолого-педагогічну допомогу в центрі ГО « Український тил» в м. Кам’янець-Подільський.

           Організовано  та надано методичне керування  для проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад та мовно-літературних конкурсів учнів Морозівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Міловської селищної ради.

         Проведено наступні заходи в Морозівському ліцею:

1) практикум для освітян «Вчитися мислити: інструменти, практики, взаємодія»;

2) освітній захід в онлайн-форматі за темою «Креативні освітні рішення з Genial.ly: майстер - клас у створені сучасних візуальних матеріалів»;

3) семінар «Застосування інтерактивних методів роботи в навчальному процесі»;

                    4) онлайн-семінар щодо реалізації положень Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 р.;

5) вебінар «Методи розвитку креативного мислення» ЛОІППО;

                    6) вебінар «Готуємося до викладання інтегрованого курсу «Здоровʼя, безпека та добробут у 7 класі»;

7) проєкт «Цікава Фізкультура - 2.0 Перезавантаження»;

                    8)Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «ЛІДЕРСТВО І ОБДАРОВАНІСТЬ: СУЧАСНИЙ НАУКОВИЙ ДИСКУРС І ОСВІТНЯ ПРАКТИКА».

Наради/семінари. Навчання

- участь начальника СВА у колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

- участь у  заходах приурочених до Дня єднання України – проведення онлайн-марафону «У єдності сила, у єдності перемога!»;

- участь  в інформаційному заході на тему : « Перевірка, передбачена Законом України «Про очищення влади»: алгоритм проведення»;

- участь в онлайн-семінарі з питань охорони праці;

- участь в  онлайн-семінарі Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці;

- участь в онлайн-засіданні  Координаційної ради з питань молодіжної політики при Старобільській райдержадміністрації ;

- участь у форумі  “ЕНЕРГОЕФЕКТИВНЕ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ”;

- участь у  форумі-практикумі ВІДБУДОВА В ДІЇ 2.0;          

- участь в онлайн-семінарі від Кадрової платформи №1 «Кадроленд» на тему: «Воєнний стан продовжено до 14 травня: що має зробити кадровик», «Мобілізаційні зміни: законопроєкт прийнято у першому читанні», «Закон про зміни у е-реєстрі військовозобов’язаних: що передбачає», «Альтернативні способи надсилання заяв працівниками: де фіксувати», «Грошова компенсація мобілізованим працівникам: чи можна відмовити», «Записи до паперової трудової книжки та її оформлення вперше: чи має бути заява».

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

- консультація 61 особі з приводу оздоровчої компанії 2024 року для дітей, переміщених внаслідок бойових дій з території Міловської територіальної громади;

- консультація 6 особам  з приводу соціального захисту, гарантій та пільг осіб з інвалідністю внаслідок війни;         

- консультація 5 особам з приводу призначення допомоги при народженні дитини;

- щодо призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни( осіб з інвалідністю внаслідок війни,учасників бойових дій,учасників війни) та членів їх сімей- 8 осіб;

- щодо отримання статусу УБД – 2;

- отримання разової допомоги УБД з місцевого бюджету – 2.

 

      Проведено особистий прийом начальника управління охорони здоров’я та соціальної сфери Міловської селищної ради на базі гуманітарного хабу Лисичанської МВА.

 

        В рамках Меморандуму про співпрацю в гуманітарній сфері між Міловською селищною військовою адміністрацією та Марківською селищною військовою адміністрацією, з метою консолідації зусиль сторін у гуманітарній сфері для допомоги населенню громад Луганської області, на базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта, 14, начальником служби у справах дітей протягом тижня надавалися консультації громадянам з питань соціального захисту дітей, усиновлення та сімейних форм виховання. Надано 3 консультації з зазначених питань.

     За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь