ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ:ІНФРАСТРУКТУРА, ЖИТТЄЗАБЕЗПЕЧЕННЯ , ОБОРОННА ТА ЦИВІЛЬНА СФЕРА

Дата: 26.02.2024 15:25
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

ІНФРАСТРУКТУРА, ЖИТТЄЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ОБОРОННА ТА ЦИВІЛЬНА СФЕРА

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Соціальне житло для внутрішньо переміщених осіб

Проведено спільну зустріч із представниками Чмирівської СВА та головою Гощанської селищної ради. Були обговорені організаційні питання щодо подальших дій направлених на забезпечення тимчасовим житлом ВПО Луганської області в с. Тучин Гощанської громади Рівненської області. Проведено додаткове обстеження приміщення, визначені види та обсяги ремонтних робіт. Наступним кроком планується зустріч із представниками міжнародних організацій для залучення до ремонтних робіт даного приміщення.

До відділу ЖКГ звернулись понад 15 родин ВПО щодо можливості поселення в шелтері «Гостина», який розташований в м. Дніпро, Криворізьке шосе, 35. Спеціалісти відділу ЖКГ надали родинам повну інформацію, що стосується поселення.

Мобілізаційна робота та цивільний захист

         Затверджено Програму підтримки та підвищення бойової здатності підрозділів сил оборони на 2024 – 2025 роки, яка передбачає розв’язання проблем матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України, підрозділів Державної прикордонної служби України, Національної Гвардії України, територіальної оборони, та інших підрозділів сил оборони України для успішного виконання бойових завдань.

         В період з 19 по 23 лютого 7 керівників структурних підрозділів Міловської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області пройшли функціональне навчання з цивільного захисту.

         За програмою «U-LEAD з Європою» начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної роботи та цивільного захисту та головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, земельних відносин, екології та благоустрою в режимі онлайн інфосесії відвідали відкритий захід з інформування на тему: «Порядок створення та організація роботи пунктів незламності».

Діяльність ЖКГ та робота з реєстром пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ)

За минулий тиждень до Реєстру пошкодженого та знищеного майна надійшло 2 інформаційних повідомлення.

Спеціалістами відділу було взято участь у відкритому заході з інформування на тему: «Порядок створення та організація роботи пунктів незламності».

На заході обговорено такі питання:

1) Особливості створення та роботи пунктів незламності в громадах;

2) Алгоритм дій органів місцевого самоврядування щодо організації діяльності пунктів незламності;

3) Завдання органів місцевого самоврядування щодо організації роботи пунктів незламності та орієнтовний перелік обладнання для їх облаштування

Взято участь у відкритому заході присвяченому питанням будівництва житла для переселенців, ветеранів, осіб, що втратили житло, а також внутрішнього утеплення будівель конопляно - вапняними матеріалами.

Під час зустрічі поговорили про те, як збудувати екологічне енергоефективне житло власноруч.

В зустрічі взяли участь фахівці із будівництва та ЖКГ.

Ведеться робота щодо пошуку благодійних фондів та міжнародних інвестиційних груп щодо надання допомоги при відновленні Міловської селищної територіальної  громади в період деокупації.

Жителям Міловської громади протягом тижня надавались консультації щодо їх щодо звернень до РПЗМ.

Робота відділу «Центр надання адміністративних послуг»

На базі координаційного центру Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області начальником відділу «Центр надання адміністративних послуг» Міловської селищної військової адміністрації надано консультацій: – надано консультацій: – 6, з них 0 - звернення на  електрону пошту: cnap.msva@ukr.net; опрацьовано повідомлень (ДМС та ЕДДР) в РТГ – 7, відхиллено – 0 (відсутня інформація щодо актуалізації даних суб’єкта звернення), залишок неопрацьованих повідомлень – 2; актуалізовано даних в РТГ – 5; з зняття з реєстрації місця проживання (в наслідок зміни місця проживання) 3, зміна імені/документа (паспорт ID) – 2, інше – 0; надано послуг – 6, з них – 5 (витяг з РТГ) та 1 реєстрація повідомлення про пошкоджене/знищено майно (м.Рубіжне).

Консультаційна робота правового поля

Надавалась методична допомога працівникам відділів військової адміністрації з правових питань та окремим структурним підрозділам.

Протягом тижня надавались консультації населенню:

з питань пенсійного забезпечення – 10;

щодо виплат на проживання ВПО – 18;

з питань отримання грошового забезпечення загиблого Захисника – 1;

з питань проходження ВЛК – 4;

        щодо отримання довідки для перерахунку пенсії - 14;

        щодо звернень до РПЗМ жителів громади – 2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь