ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ:СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Дата: 27.02.2024 16:34
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

СОЦІАЛЬНА  СФЕРА

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Робота медичного обслуговування

         Станом на 23.02.2024р з новими лікарями укладено 78 договорів про надання медичних послуг. Проводиться робота по заключенню нових договорів, в тому числі під час роботи у хабах у м. Київ, м. Тернопіль, м. Хмельницький.

         17 особам надано консультації та послуги (вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, сатурації (рівень кисню), 47 осіб отримали ліки та вироби медичного призначення (засоби індивідуального захисту).

         Проводяться санітарно-просвітницькі заходи з профілактики сезонних інфекційних хвороб серед населення.

         Продовжено роботу на ХАБі Попаснянської МВЦА (місто Черкаси, вул. Чехова, 9а, щопонеділка з 12:00 по 14:00); на хабі Товариства Червоного Хреста України за адресою: вул. Центральна, 37 в м. Новоселиця Чернівецької області (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00);на хабі БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЦЕНТР ДОПОМОГИ ОЛЕКСАНДРІЯ» за адресою: проспект Соборний, 100 (режим роботи понеділок, середа, п’ятниця з 09:00 по  13:00).

         Постійно проводиться робота щодо інформування мешканців Луганської області про відновлення роботи закладу з наданням контактної інформації через об’яви в месенджерах, соціальних мережах, друкованих об’яв в ХАБах  Черкас, Харкова, Києва.

Освітній процес

         На базі гуманітарного хабу Сєвєродонецької громади проведено заняття із вдосконалення української мови для дітей ВПО «Стежками рідної мови». До занять доєднались 5 дітей.

Розпочато роботу щодо перейменування географічних об’єктів Міловської селищної територіальної громади.

Начальник Управління взяла участь в роботі колегії управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської обласної державної адміністрації за участю керівництва облдержадміністрації за темою: «Про підсумки роботи сфери культури області за 2023 рік та пріоритетні напрямки роботи на 2024 рік».

         Проведено наступні заходи в Морозівському ліцею:

1. Участь у Всеукраїнському природничому еколого-натуралістичного конкурсі «Природа – наш дім».

2. Краєзнавчі читання до Дня Героїв Небесної Сотні у рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед роїв середньої та старшої вікових груп.

3. Обласна інструктивно - методична нарада з відповідальними за впровадження Всеукраїнської дитячо-юнацької військово- патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в закладах освіти області щодо проведення ІІ етапу гри у 2023/2024 навчальному році: «Організаційно-методичні аспекти проведення ІІ (обласного) етапу. Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2024 році.

4. Просвітницький онлайн-захід, присвячений другим роковинам початку повномасштабного вторгнення рф на територію України.

5. Флешмоб до другої річниці повномасштабного вторгнення «Свічку памʼяті сьогодні запалю».

6. Міжнародна тиха акція «Ангели пам’яті» із вшанування героїв Небесної Сотні.

 

Наради/семінари. Навчання

        

- участь начальника Міловської СВА та директора Морозівського ліцею у тренінгу «Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом» (м. Київ);

- онлайн-засідання комісії з питань надання одноразової та щорічної матеріальної допомоги Міловської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області ;

- участь в нараді щодо  замовлення документів про освіту державного зразка у 2024 році;

- участь у робочій нараді Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації з начальниками військових адміністрацій та керівниками закладів охорони здоров’я з питання планів функціонування медичних закладів у 2024 році;

- участь в онлайн заході «Реалізація програми реабілітації пацієнтів після ампутації нижніх кінцівок в українських лікарнях, обмін досвідом з Національним реабілітаційним центром «Вайварі» (Латвія)»;

- участь в онлайн вебінарі на тему «Впровадження основ mhGAP та інклюзивності послуг психічного здоров'я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП): Розгляд кейсів»;

-  участь в онлайн навчанні на тему : «Щорічна оцінка та атестація посадових осіб місцевого самоврядування.

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

- консультація 7 особам з приводу надання матеріальної одноразової грошової допомоги, поранених Захисників України, які беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України;

- консультація 4 особам з приводу надання матеріальної одноразової грошової допомоги, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць;

- отримання разової допомоги УБД з місцевого бюджету – 4;

- консультація 5 особам з приводу призначення допомоги при народженні дитини;

- щодо призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни( осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей- 5 осіб.  

 

        В рамках Меморандуму про співпрацю в гуманітарній сфері між Міловською селищною військовою адміністрацією та Марківською селищною військовою адміністрацією, з метою консолідації зусиль сторін у гуманітарній сфері для допомоги населенню громад Луганської області, на базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта, 14, начальником служби у справах дітей протягом тижня надавалися консультації громадянам з питань соціального захисту дітей, усиновлення та сімейних форм виховання. Надано 4 консультації з зазначених питань.

 

        За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь