Участь в онлайн семінарі на тему: «Розпорядження землями водного фонду, землями в межах прибережних захисних смуг і під водними об’єктами. Приклади поширених помилок в питаннях розпорядження землями водного фонду»

Дата: 08.03.2024 15:20
Кількість переглядів: 59

Фото без описуФото без описуФото без опису

07.03.2024 року головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, земельних відносин, екології та благоустрою Міловської селищної військової адміністрації Денис Нєчаєв взяв участь в онлайн семінарі на тему: «Розпорядження землями водного фонду, землями в межах прибережних захисних смуг і під водними об’єктами. Приклади поширених помилок в питаннях розпорядження землями водного фонду».

Організатор заходу: Інститут землекористування НААН України

Інститут здійснює наукові дослідження у сфері земельних відносин, зокрема:

  • розробка напрямів та механізмів інституціонального забезпечення регулювання земельних відносин та землевпорядно-правових й екологічних методів адміністрування землекористування;
  • розробка нової парадигми та методологічних засад розвитку економіки землекористування, просторового планування та формування земельного капіталу;
  • розробка державних та галузевих стандартів у сферах землеустрою, земельного кадастру, охорони земель та сталого землекористування;
  • розробка стратегічних та короткострокових економічних прогнозів розвитку землекористування;

В ході заходу обговорювалось законодавство, що регулює питання повноважень при розпорядженні землями водного фонду, землями в межах прибережних захисних смуг і під водними об’єктами.

Велику увагу було приділено договору оренди водного об’єкту, суб’єктам укладання такого договору, предмету договору, суттєвим умовам договору, питанням забезпечення доступу громадян до водного об’єкту, підстави для розривання договору оренди водного об’єкту, питанням плати  за землю при укладанні договору оренди водного об’єкту.

Зазначено вимоги щодо встановлення прибережних захисних смуг.

Також, спікером заходу наведено приклади поширених помилок в процесах розпорядження землями водного фонду та дано роз’яснення щодо потреби переукладати договори оренди водного об’єкту після зміни орендодавця за результатами зміни повноважень громад.

Міловська селищна військова адміністрація дякує Інституту землекористування НААН та спікеру заходу - науковому співробітнику Інституту землекористування Національної академії аграрних наук України, кандидату економічних наук Роману Харитоненку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь