ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ:СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Дата: 12.03.2024 13:36
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

СОЦІАЛЬНА  СФЕРА

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Соціальна сфера

         Відповідно до Порядку надання одноразової та щорічної матеріальної допомоги мешканцям Міловської селищної територіальної громади на 2023 – 2025 роки затвердженого розпорядженням начальника Міловської СВА, протягом минулого тижня до управління охорони здоров’я та соціальної сфери Міловської  селищної ради надійшло 5 заяв від осіб, які отримали поранення під час безпосередньої участі у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України та 2 заяви від членів сім’ї осіб, які загинули, під час захисту Батьківщини.

         На сьогодні, одноразову матеріальну допомогу членам сім’ї осіб, які загинули, під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби (службових обов’язків) отримали 7 родин та 4 особи отримали одноразову матеріальну допомогу особам, які отримали поранення, під час безпосередньої участі у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України.

         Підписано Меморандум про співпрацю з комунальним закладом «Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр» Рівненської обласної ради. Метою Меморандуму є співпраця і консолідація зусиль, спрямованих на надання культурних послуг внутрішньо переміщеним особам Луганської області, які сьогодні проживають на Рівненщині.

         На базі гуманітарного хабу Марківської громади  розташованому у                м. Київ, надавались консультації громадянам стосовно отримання ваучерів на навчання, для ВПО області  з  використання програми доступного іпотечного кредитування на власне житло, та отримання компенсації, також доступ до переліку існуючих програм, грантів, ініціатив підтримки бізнесу, актуальних у  березні 2024 року.

         На гуманітарних хабах медичні працівники КПН «Міловська ЦРЛ» видали 51 особі ВПО ліки та вироби медичного призначення.

Освітній процес

         Надано психолого-педагогічну допомогу в центрі ГО « Український тил» в м. Кам’янець-Подільський. Допомогу отримали 2 дитини шкільного віку.

          Проведено заходи щодо підготовки учасників освітнього процесу до НМТ з української мови. Поглиблене вивчення та вдосконалення знань з української мови проходило на базі гуманітарному хабу Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Луганської області у м. Тернопіль (Тернопільська область). Залучено 3 дитини.

          Участь у заході "Супермаркету рішень" Асоціації малих міст України  на тему: «Брендинг території, як ключовий інструмент місцевого розвитку».

         Проведено наступні заходи в Морозівському ліцею:

1. Вебінар з питань реформування дитячого харчування на тему « Безпечність  води в закладах освіти»;

2. Лекція « Дисидентське обличчя Сходу та Півдня України»;

3. Обласний урочистий захід « Думи мої, думи».         

 

Наради/семінари. Навчання

 

- участь в обласному онлайн-заході присвяченого 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка;

- участь в покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Шевченка;

- участь в інформаційній зустрічі з представниками військових адміністрацій населених пунктів Луганської області на тему: «Організація надання муніципальних послуг в умовах релокації громад»; 

- участь  в  інформаційному заході на тему «Громадська участь у процесі розробки та прийняття рішень»;

- участь  в  інформаційному заході на тему «Особливості декларування в умовах воєнного стану»;

- участь у конференції на тему: «Невідкладна психологічна допомога собі та ближньому»;

- участь в zoom-конференцію за темою «Невідкладна психологічна допомога собі та ближньому»;

- участь в  тренінгу  «Як написати проєкт і залучити кошти на власну справу або проєкт»; 

 

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

щодо порядку надання допомоги внутрішньо переміщеним особам на проживання  з 1 березня 2024 року – 5 осіб;

щодо допомоги пораненим Захисникам та Захисницям України, які беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України 7 осіб;

консультація з приводу призначення допомоги при народженні дитини -  1;

щодо призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни( осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей- 3 осіб;

щодо отримання компенсації на житло – 2 особи.   

 

        В рамках Меморандуму про співпрацю в гуманітарній сфері між Міловською селищною військовою адміністрацією та Марківською селищною військовою адміністрацією, з метою консолідації зусиль сторін у гуманітарній сфері для допомоги населенню громад Луганської області, на базі гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта, 14, начальником служби у справах дітей протягом тижня надавалися консультації громадянам з питань соціального захисту дітей, усиновлення та сімейних форм виховання. Надано 3 консультації з зазначених питань.

 

        За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь