Ветерани та учасники бойових дій можуть пройти безкоштовне професійне навчання

Дата: 25.03.2024 18:40
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Сьогодні відбулася щотижнева нарада з питань ветеранської політики - під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  Ірини Верещук.Були обговорен питання щодо професійного навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Ветерани та учасники бойових дій можуть пройти безкоштовне професійне навчання, курси підвищення кваліфікації та отримати ваучери на здобуття освіти.

Від початку такої інформаційної кампанії у січні цього року помітно збільшилася кількість учасників бойових дій, які почали навчатись у центрах професійної освіти.

Відтоді 116 осіб почали навчання за програмами керування БПЛА, а 87 учасників бойових дій обрали програму підприємництва для створення власної справи.

Майже 200 людей проходять програми психологічної допомоги, які допоможуть їм адаптуватися до цивільного життя та подальшого працевлаштування.

У складі Державної служби зайнятості повноцінно працюють 8 центрів професійно-технічної освіти. Вони функціонують у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській, Одеській, Львівській, Рівненській, Сумській та Івано-Франківській областях.

Навчання триває від 3 до 6 місяців залежно від професії та її кваліфікаційного розряду. За потреби заклади готові проводити навчання за дистанційною формою.

Таке навчання здійснюється за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації. Повний перелік професій доступний на вебсайті Державного центру зайнятості за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь