7 квітня - Всесвітній день здоров’я

Дата: 07.04.2024 09:02
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я.

Вона започаткована на честь прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я у 1948 році.

Головна мета свята – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань.

Офіційний свій відлік відзначення Всесвітнього дня здоров’я веде з 1948 року, а 7 квітня – дата створення Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Створення Дня здоров’я – одна з перших ініціатив, з якою виступила Асамблея охорони здоров’я при ООН практично відразу ж після створення організації. Аж до 1995 року міжнародні дні проводилися виключно силами ВООЗ, проте в кінці XX століття до проблем здорового способу життя підключився Генеральний секретар ООН. Його щорічні Послання сприяють залученню уваги державних і комерційних організацій, волонтерів, простих громадян до питань захисту здоров’я і профілактики різних соціально-небезпечних захворювань.

Війна є серйозною загрозою для здоров'я і самого життя людей. Вже понад два роки українці перебувають у стані стресу та стрімко втрачають здоров’я - як фізичне, так і ментальне.

У час повномасштабної війни ВООЗ відправляє Україні гуманітарну допомогу у вигляді десятків машин «швидкої», тонн ліків, а наші медичні працівники обмінюються найкращим досвідом із колегами з усього світу.

Всесвітній день здоров’я - це чергова нагода оцінити своє здоров'я, пообіцяти собі дбати про себе, бути уважними до себе і один до одного. Разом ми можемо створити більш здорову та щасливу країну, а отже – і світ.

Ми маємо берегти своє життя та піклуватися про здоров’я ще ліпше, ніж у мирні часи.
Попри всі складнощі, попри небезпеки.

І навіть в екстремальних умовах - в укриттях, в підвалах дбайте про власне здоров’я та здоров’я рідних. Тільки так збережемо себе та один одного і зможемо відбудувати нашу країну після Перемоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь