7 квітня - Всесвітній день здоров’я

Дата: 07.04.2024 09:02
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я.

Вона започаткована на честь прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я у 1948 році.

Головна мета свята – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань.

Офіційний свій відлік відзначення Всесвітнього дня здоров’я веде з 1948 року, а 7 квітня – дата створення Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Створення Дня здоров’я – одна з перших ініціатив, з якою виступила Асамблея охорони здоров’я при ООН практично відразу ж після створення організації. Аж до 1995 року міжнародні дні проводилися виключно силами ВООЗ, проте в кінці XX століття до проблем здорового способу життя підключився Генеральний секретар ООН. Його щорічні Послання сприяють залученню уваги державних і комерційних організацій, волонтерів, простих громадян до питань захисту здоров’я і профілактики різних соціально-небезпечних захворювань.

Війна є серйозною загрозою для здоров'я і самого життя людей. Вже понад два роки українці перебувають у стані стресу та стрімко втрачають здоров’я - як фізичне, так і ментальне.

У час повномасштабної війни ВООЗ відправляє Україні гуманітарну допомогу у вигляді десятків машин «швидкої», тонн ліків, а наші медичні працівники обмінюються найкращим досвідом із колегами з усього світу.

Всесвітній день здоров’я - це чергова нагода оцінити своє здоров'я, пообіцяти собі дбати про себе, бути уважними до себе і один до одного. Разом ми можемо створити більш здорову та щасливу країну, а отже – і світ.

Ми маємо берегти своє життя та піклуватися про здоров’я ще ліпше, ніж у мирні часи.
Попри всі складнощі, попри небезпеки.

І навіть в екстремальних умовах - в укриттях, в підвалах дбайте про власне здоров’я та здоров’я рідних. Тільки так збережемо себе та один одного і зможемо відбудувати нашу країну після Перемоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь