Забезпечення ВПО тимчасовим житлом

Дата: 08.04.2024 16:35
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

 

Сьогодні, 8 квітня 2024 року, відбулася робоча нарада під головуванням начальниці Міловської селищної військової адміністрації Ірини Болткової. Одним із ключових питань, які виносилися на раду – питання щодо пошуку місць тимчасового розміщення ВПО, а також пошуку міжнародних організацій для здійснення ремонту приміщення в с.Тучин Гощанської СТГ Рівненської області. Житло – найактуальніша проблема, яка стосується всіх жителів Луганської області, котрі вимушено залишили свої домівки через війну.

         На робочій нараді з цього питання виступив Денис Сарсаков, начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, земельних відносин, екології та благоустрою. Він зазначив, що у квітні 2023 року розпорядженням начальника Міловської селищної військової адміністрації затверджено Програму забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей - мешканців Міловської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки.

         В даному напрямку проведена відповідна робота. Підписано спільний меморандум між Гощанською селищною радою, Міловською СВА та Чмирівською СВА щодо можливого розміщення ВПО Луганської області в с.Тучин. На сьогоднішній день тривають пошуки міжнародних донорів для залучення інвестицій, для приведення приміщення в належний стан для проживання ВПО.

         Окрім цього підписано меморандум із Благодійною організацією БФ «Сприяння та розвитку» щодо тимчасового розміщення 50 ВПО Луганської області, як на короткий так і на довготривалий період, в шелтері «Гостина», розташованому за адресою: м. Дніпро, Криворізьке шосе, 35.         

         Укладений меморандум про співпрацю з громадською організацією «Джерело підтримки». Метою меморандуму є надання житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам Луганської області. На сьогоднішній день є можливість розмістити 20 осіб за адресою: м. Дніпро, вулиця Тиверська, 4.

         Також ведеться робота щодо обліку пошкодженого житла та оброблення повідомлень в застосунку «Дія». Станом на 08.04.2024 року, жителями громади подано 58 інформаційних повідомлень про пошкоджене або знищене майно. Всі вони розглянуті та оброблені. Наступним кроком буде обстеження цих будинків після деокупації громади.

         На нараді нагадано, що в Україні реалізуються заходи державних програм, які направлені на забезпечення житлом ВПО шляхом надання пільгових довгострокових кредитів , а саме:

  • Кредит для ВПО та АТО(ООС);
  • Кредит для ВПО (KFW);
  • Кредит для молоді;
  • Програма «Власний дім»;
  • Державна програма «єОселя».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь