ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ:СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Дата: 22.04.2024 13:01
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

СОЦІАЛЬНА  СФЕРА

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

 

Соціальна сфера

         Протягом тижня проведено засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Міловській селищній військовій адміністрації.

Укладено меморандум про співпрацю з керівництвом  ПП «Боржавська Ялина», в рамках якого інвалідам війни (після 24.02.2022)  І та ІІ групи  Міловської селищної територіальної громади надається знижка на проживання в готелі ПП «Боржавська Ялина» посеред Карпат у розмірі 60% разом із родинами.

Відповідно до Програми підтримки мешканців Міловської селищної територіальної громади, інші 40% вартості путівки ветеранам відшкодовуватиме управління охорони здоров’я та соціальної сфери Міловської селищної ради.

Згідно Порядку надання одноразової та щорічної матеріальної допомоги мешканцям Міловської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки, минулого тижня матеріальну допомогу виплачено  трьом військовим, які отримали поранення та одній особі-члену родини загиблого Захисника України.

         На гуманітарних хабах, медичні працівники КПН «Міловська ЦРЛ» видали та направили поштовим зв’язком 52 особам ВПО, ліки та вироби медичного призначення.

Освітній процес

         Надано психолого-педагогічну допомогу в центрі ГО « Український тил» в м. Кам’янець-Подільський. Допомогу отримали 3 дитини шкільного віку.

         Проведено заходи щодо підготовки учасників освітнього процесу до НМТ з української мови, поглиблене вивчення та вдосконалення знань з української мови при  Гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військової адміністрації Луганської області у м. Тернопіль (Тернопільська область). Залучено 6 дітей.

         Новикова Ангеліна, голова Молодіжної ради при Міловській селищній військовій адміністрації взяла участь у складі команди Progressive School у навчальному буткемпі UPSHIFT- глобальної програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який проходив у м.Хмельницькому.

           Проведено наступні заходи в Морозівському ліцеї  ступенів Міловської селищної ради:

           1. Вебінар з питань реформування дитячого харчування « Постачання та контроль харчових продуктів які знаходяться в закладі освіти»;

           2. Семінар з фізичного виховання по залученню здобувачів освіти до занять шахами за допомогою платформи « Гамбітіус»;

           3. Онлайн - нарада щодо співпраці обізнаності здобувачів освіти з питань мінної безпеки, попередження проблем фізичну, кібербулінгу тощо;

           4. Секція « Платіжна безпека: як не стати жертвою шахраїв»;

           5. II Всеукраїнська діалог- сесія « Інноваційний простір учня: коло ідей»;

           6. Інструктивно-методичний семінар « Сучасний інструментентарій подолання освітніх втрат з англійської мови: досвід і можливості».

 

Наради/семінари. Навчання

 - прийнято участь в Публічних консультаціях «Сучасна та ефективна житлова політика»;

- за програмою «U-LEAD з Європою» участь у тренінгу на тему: «Повноваження ОМС щодо здійснення підтримки ветеранів війни, членів їх сімей та форми її реалізації»;

- долучення  у режимі онлайн до  гала-концерту  та урочистого нагородження переможців обласних музичних конкурсів «Чарівний світ мистецтва» серед учнів мистецьких шкіл;

- долучення  представниці молоді Міловської селищної територіальної громади Новикової Ангеліни, голови Молодіжної ради при Міловській селищній військовій адміністрації,  до команди PS (Progressive School)  та участь у складі зазначеної команди  у навчальному буткемпі  UPSHIFT- глобальної програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка надає молоді й підліткам навички 21 століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем;

- в рамках програми «U-LEAD з Європою» участь у навчальному семінарі за темою: «Захист прав дітей в умовах війни».

 

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

консультація 5 особам з приводу поранення Захисникам та Захисницям України, які беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України;

консультація 4 особам з приводу оздоровлення дітей Міловської громади;

щодо отримання компенсації на житло – 2 особи.

      На базі Марківського гуманітарного хабу, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Рене Декарта,14 начальником служби у справах дітей проводився прийом та консультації громадян ВПО з Луганської області. Надано 3 консультацій з питань соціального захисту дітей, усиновлення, сімейних форм виховання.

       За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь