Військова допомога від США, підтримка захисників Луганщини, ситуація в деокупованих селах, - очільник регіону підбив підсумки тижня

Дата: 27.04.2024 12:45
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

Військова допомога від США, підтримка захисників Луганщини, ситуація в деокупованих селах, - очільник регіону підбив підсумки тижня

Він зазначив, що протягом усього тижня українці, усі як один, затамувавши подих, слідкували за процесом прийняття законопроекту щодо американської військової допомоги для Сил оборони.

«Кожна допомога США – ще один крок до зміцнення обороноздатності і збереження нашої країни. Ми розраховуємо на далекобійну зброю та ППО – їхня наявність та застосування дозволить зупинити агресора та відновити мир на українській землі», - наголосив Артем Лисогор.

Днями він зустрівся онлайн з представниками різних конфесій та релігійних громад області, які виступили ініціаторами цього заходу. Незважаючи на різницю у поглядах і традиціях, священнослужителі були одностайно обурені заявою російського патріарха, що назвав війну проти українського народу «священною».

«Ці слова переходять усі мислимі кордони адекватності. Тому духовні лідери Луганщини об’єдналися заради недопущення виправдання військових злочинів росіян поняттям «священна війна». Це не ми прийшли на їхню землю, а вони на нашу. Наші хлопці та дівчата продовжують справедливу війну», - каже начальник обласної військової адміністрації.

Власними зусиллями громади Луганщини допомагають своїм землякам, мобілізованим до війська. Так, майже 300 військових Сєвєродонецької громади та члени їхніх сімей за І квартал року отримали понад 5,3 млн гривень матеріальної допомоги.

Також ще 31 військовому зі Старобільської громади надано по 15 тисяч гривень. Загалом упродовж трьох останніх місяців така підтримка спрямована 128 місцевим військовослужбовцям.

Грошову допомогу одержали 15 Захисників і Захисниць України з Широківської громади. Їм надано по 8000 гривень. Один військовослужбовець отримав матеріальну допомогу на лікування у тому ж розмірі.

Разом із тим, продовжується робота з жителями деокупованих територій, які фактично знаходяться на лінії фронту. Так, мешканка Макіївки, яка, нарешті, погодилася виїхати, мешкатиме на Полтавщині.

Красноріченською військовою адміністрацією жінці надається уся необхідна допомога. А от жителька Невського звернулася з питанням відновлення втрачених документів. Її супроводили до Слов’янська, де надають необхідні консультації.

В органах публічної влади Луганщини впроваджується ініціатива Президента України Володимира Зеленського «Прозорість та підзвітність», що покликана звітувати суспільству про витрачені кошти громади, а також бути інструментом створення нульової терпимості до корупції. Нещодавно відзвітували, що за результатами перевірки подання декларацій, 14 суб’єктів порушили вимоги фінансового контролю. Не подали декларації про доходи працівники, які були звільнені протягом 2023 року, або з якими призупинено дію трудового договору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь