ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ: СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Дата: 13.05.2024 13:33
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

СОЦІАЛЬНА  СФЕРА

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Соціальна сфера

8 травня працівники Міловської СВА долучилися до заходів з нагоди Дня вшанування памяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в містах Рівному, Києві, Ірпені, Кам'янець-Подільському, Борисполі, Умані.

Минулого тижня проведено засідання комісії з питань надання матеріальної допомоги при Міловській СВА Захисникам, які отримали поранення пораненим Захисникам та Захисницям України, які беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України. Розглянуто одне звернення.

На базі гуманітарного хабу Марківської СВА розташованому у м. Києві, надано допомогу з розвантаження отриманої гуманітарної допомоги для громадян ВПО Старобільського району від міжнародних донорських та благодійних організацій.

Працівниками КНП «Міловська центральна районна лікарня» Міловської селищної ради проведено інвентаризацію ліків та виробів медичного призначення, які забезпечують матеріально-технічний резерв на період деокупації. Забезпечено ведення обліку та звітування щодо отримання та використання медикаментів отриманих за рахунок централізованих поставок та гуманітарної допомоги в АІС МedData.

Продовжується робота з пацієнтами диспансерної групи з питань надсилання ліків та виробів медичного призначення поштою.

Освітній процес

З метою вдосконалення української мови, на базі хабу «Нове життя» (м. Тернопіль), вчителем української мови Морозівського ліцею з ВПО – мешканцями Луганської області, які тимчасово перебувають у м. Тернополі, 04 травня 2024 року проведено заняття «Літературна норма української мови». До заняття залучено 14 осіб.

07-08 травня 2024 року начальником управління освіти, культури, молоді та спорту взято участь у III Міжнародній науково-практичній конференції «Україністика: нові імена в науці». Обговорено питання запровадження нових методів викладання української та англійської мов в секції «Сучасні технології навчання рідної та іноземної мов».

Працівники управління освіти, культури, молоді та спорту взяли участь в онлайн вебінарі керівників підрозділів, відповідальних за сферу культури, та інших відповідальних осіб, які залучені (будуть залучені) до роботи з проєктами відновлення закладів культури, у тому числі пошкоджених та зруйнованих внаслідок військової агресії на тему: «Презентація можливостей та переваг DREAM».

09 травня 2024 року учні Морозівського ліцею долучилися до патріотичного флешмобу «Луганщина – це Європа, луганці – європейці!».

Наради/семінари. Навчання

- участь у робочій онлайн-зустрічі щодо роз’яснень по актуалізації даних військовослужбовців через ЦНАП;

- участь у вебінарі «Доброчесність в місцевому самоврядуванні – запорука сталого розвитку, запобіганню корупції, довіри жителів та партнерів: інструменти та досвід їх застосування»;

- участь в форматі онлайн у презентації попереднього проєкту узагальнених пропозицій змін до архітектури планувальних документів;

- онлайн участь у заході на тему «Ментальне здоров'я людини у професійних координатах її діяльності»;

- участь у семінарі-практикумі щодо моніторингу переміщених дітей у складі закладів різних типів, форм власності та підпорядкування за межі України, організованим Департаментом реалізації державної політики у сфері сім’ї Національної соціальної сервісної служби України.

Консультативна робота з громадянами

Надано консультацій населенню з питань:

7 консультацій з приводу матеріальної допомоги Захисникам, які отримали поранення пораненим Захисникам та Захисницям України, які беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України;

консультації 11 особам з приводу оздоровлення дітей влітку в Закарпатському обласному дитячому санаторії «Малятко».

На базі Координаційного центру Марківської СВА, розташованого у м. Києві, начальником служби у справах дітей проведено прийом мешканців Луганської області. Надано 5 консультацій з питань соціального захисту дітей, усиновлення, сімейних форм виховання.

За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь