Конференція «Відновлення послуг з охорони здоров’я на рівні громади»

Дата: 06.06.2024 15:58
Кількість переглядів: 63

 Фото без опису

Сьогодні, 06 червня 2024 року керівник КНП «Міловська ЦРЛ» Міловської селищної ради Олена Чумакова прийняла онлайн-участь в конференції «Відновлення послуг з охорони здоров’я на рівні громади», що організована проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Мета заходу – координація зусиль локальних та міжнародних партнерів щодо запровадження інтегрованого підходу у відновленні доступу до якісних медичних та соціальних послуг на рівні громади.

 

Фото без опису

 

 

 

 

Війна та агресія з боку ворога значно ускладнили можливість надання вчасної та високоякісної допомоги, особливо в регіонах активних бойових дій та біля лінії зіткнення. Саме тому тема відновлення та покращення доступності медичних та соціальних послуг на рівні громад є однією із найбільш актуальних на сьогодні.

Фото без описуФото без описуФото без описуАби скоординувати зусилля держави на цьому шляху, на конференції були присутніми топпосадовці: Міністерства охорони здоров’я – Віктор Ляшко; Міністерства соціальної політики – Оксана Жолнович; Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури – Наталія Козловська;  Офісу Президента – Юлія Соколовська; Національної служби здоров’я – Наталія Гусак.

 Фото без описуДолучалися й міжнародні партнери, що надають підтримку програмам відновлення України: Робін Марц - представниця Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Дене Кернц - представник  ВООЗ в Україні, Якуб Какєтек – представив Світовий банк в Україні, представники проєктів міжнародної технічної допомоги, зокрема проєкт USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та інші.  

          Основні тези виступу міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшко:

  • «Створення лікарень сестринського догляду»;
  • «Функції МСЕК планується передати кластерним лікарням для забезпечення зручності пацієнтів, отримання всіх послуг в одному місті»;
  • «Розмежування функцій закладів охорони здоров’я та  соціальних закладів при надання паліативної допомоги»;
  • «Впровадження в закладах охорони здоров’я сервісу «Допомічник ВЕТЕРАНА»;
  • «Психологічна допомога в закладах охорони здоров’я та в оздоровчих закладах»;
  • «Боротьба із вживанням психоактивних речових, проблема самогубств».

Спікерами було розглянуто цікаві питання: конкурентоспроможності медичних закладів,  дефіциту кадрів, координації кластерних секторів.

 Дуже важливо, що  не заважаючи на всі виклики, українська медицина вистояла!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь