ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ: СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Дата: 24.06.2024 15:03
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

МІЛОВСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ ПРО РОБОТУ

ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

СОЦІАЛЬНА  СФЕРА

      Відповідно до Указу Президента України від 23.09.2022р. № 665/2022 "Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Луганській області, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII , для забезпечення нормалізації життєдіяльності мешканців Міловської громади, що були вимушені переміститися з тимчасово окупованої території, Міловська селищна військова адміністрація надає інформацію про виконану роботу за тиждень.

Соціальна сфера

          Діти Міловської громади продовжують відпочивати в дитячому санаторії «Малятко» що на Закарпатті за кошти місцевого бюджету відповідно до  комплексної програми підтримки та соціального захисту мешканців Міловської селищної територіальної громади на 2023-2025 роки.  

          Працівниками КНП «Міловська ЦРЛ» проводиться постійний контроль за дотриманням термінів використання ліків та виробів медичного призначення. Ведеться робота щодо поповнення матеріально-технічного резерву на період деокупації громади.

          Забезпечено співпрацю з регіональним аптечним складом КНП ЛОР «Луганського регіонального Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» з метою забезпечення потреби в ліках та виробах медичного призначення за рахунок гуманітарних поставок. 

          Протягом тижня з пацієнтами диспансерних груп узгоджувалась потреба в медикаментах для відправки поштою.

Освітній процес

Керівник, працівники управління освіти, культури, молоді та спорту Міловської селищної ради разом з вчителями Морозівського ліцею протягом тижня взяли участь у заходах:

- працівники сектору культури та туризму управління освіти, культури, молоді та спорту Міловської селищної ради взяли участь  в онлайн нараді на тему: «Стан розвитку фізичного виховання серед здобувачів освіти Луганської області»;

- начальник управління освіти, культури, молоді та спорту взяла участь у засіданні Секції Асоціації міст України з розвитку деокупованих та тимчасово окупованих громад. Розглянуто питання освіти в умовах війни та повоєнне відновлення: дерадянізація освітніх просторів та новітні підходи до навчання;

- працівники сектору культури та туризму управління освіти, культури, молоді та спорту Міловської селищної ради взяли участь у заході  «U-LEAD з Європою» на тему: «Сучасні підходи у діяльності закладів культури в громаді»;

- начальник управління освіти, культури, молоді та спорту взяла участь у діалоговому заході Асоціації міст України з питань освіти. Розглянуто законодавчі новації пов’язані з ухваленням Закону України «Про дошкільну освіту» та практичні аспекти його імплементації.

Голова Молодіжної ради при Міловській селищній військовій адміністрації долучилася до участі в онлайн-зустрічі із заступником Міністра молоді та спорту України та представниками і представницями Молодіжних рад України.

Також, протягом тижня голова Молодіжної ради взяла участь у воркшопі  «Молодь 2035» для молоді  з числа внутрішньо переміщених осіб у м. Києві та пройшла навчання у тренінгу за програмою «Життєстійкість 2.0», що проходило  у  м. Дніпрі.

Наради/семінари. Навчання

- участь в онлайн вебінарі «Письмові практики та щоденники. Сучасні психотерапевтичні інструменти самодопомоги»;

- участь в онлайн-семінарі від Кадрової платформи «Кадроленд» «Відомості до ПФУ: нові строки для підприємств»;

- участь в онлайн-семінарі від Кадрової платформи «Кадроленд» «Нові правила військового обліку: що змінилося»;

- участь в онлайн-семінарі від Кадрової платформи «Кадроленд» «Накопичені дні щорічної відпустки: чи можливо компенсувати?»;

- участь у заходах, організованих Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці: «Про дотримання прав дітей у сфері праці».

Консультативна робота з громадянами

      Надано консультацій населенню з питань:

консультація 2 пораненим Захисникам та Захисницям України, які беруть безпосередню участь у бойових діях, пов'язаних з повномасштабною військовою агресією Російської Федерації проти України з приводу матеріальної допомоги;

      консультація 11 особам з приводу оздоровлення дітей влітку в «Закарпатському обласному дитячому санаторії «Малятко»;

      надано 4 консультації громадянам щодо отримання гуманітарної допомоги;

      надано 3 консультації громадянам стосовно отримання ваучерів на навчання;

      5 консультацій щодо використання програми доступного іпотечного кредитування на власне житло та отримання компенсації;

     4 консультації про доступ до переліку існуючих програм, грантів, ініціатив підтримки бізнесу актуальних у  червні 2024 року.

      На базі Марківського гуманітарного хабу, розташованого у м. Києві начальником служби у справах дітей проводився прийом та консультації громадянам ВПО з Луганської області. Надано 3 консультації з питань соціального захисту дітей, усиновлення, сімейних форм виховання.

       За консультаціями Ви можете звернутися за номером телефону +380684826800. Вся актуальна інформація розміщена на офіційному сайті Міловської селищної військової адміністрації https://milovska-gromada.gov.ua, та на офіційній сторінці facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086575502176.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь