В селі Лішня Кременецького району Тернопольської області відбулася Всеукраїнська проща родин Героїв, загиблих у російсько-українській війні

Дата: 26.07.2024 18:07
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

24 – 25 липня 2024 року начальниця Міловської селищної адміністрації Ірина Болткова взяла участь у Всеукраїнській прощі родин Героїв, загиблих у російсько-українській війні, яка відбулась у храмі-пантеоні святої праведної Анни в селі Лішня Кременецького району Тернопільської області. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуЩороку сюди, до єдиної в Україні каплиці-пантеону Героїв, з’їжджаються тисячі людей з різних куточків країни, щоб вшанувати пам’ять полеглих за незалежність та свободу нашої держави. На спільну молитву зібрались захисники Батьківщини, віряни та родичі полеглих воїнів.

Фото без описуФото без описуБожественну літургію очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній  в храмі-пантеоні на честь святої праведної Анни.

Наприкінці Божественної літургії Блаженнійший владика відзначив високими церковними нагородами родини новітніх героїв.

Після відправи Предстоятель Православної Церкви України очолив заупокійну літію за полеглими українськими воїнами та вбитими мирними мешканцями.

Фото без описуФото без описуПід час прощі також заклали наріжний камінь під будівництво Всеукраїнського меморіалу «Памʼять жива», присвяченого полеглим Героям у російсько-українській війні. Це стане продовженням великої справи задля пам'яті про їх подвиг.

Священник Православної церкви України, настоятель храму-пантеону святої праведної Анни, отець Андрій Любунь розповів, що будувати пантеон розпочали у 2014 році. Там розмістили меморіальні дошки з іменами захисників України з різних областей. Серед яких є і меморіальні дошки з іменами загиблих в АТО/ООС воїнів Луганщини.

Фото без описуФото без описуУ 2019 році родичі загиблих висадили біля каплиці Алею пам’яті із 137 червоних дубів. 30 грудня 2023 року Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній освятив вже повноцінний храм.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису“Це велика і відповідальна праця – збереження пам`яті та возвеличення подвигу кожного воїна, який не вагаючись став на захист нашої країни та поклав своє життя! Схиляємо голову та розділяємо з рідними та близькими біль непоправної жертви”, - сказала Ірина Болткова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь