Кожна дитина має право на виховання в сім’ї

Дата: 11.09.2024 14:45
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Найкращим середовищем для життя й розвитку дитини є сім’я. Кожна дитина повинна зростати у сімейному оточенні, в атмосфері любові, бо лише так повною мірою забезпечуються її потреби, створюються оптимальні умови для гармонійного розвитку, успішної соціалізації. Роль сім’ї для дитини надзвичайно важлива. Батьки дають дітям життя, відповідають за догляд та виховання, беруть на себе фінансову відповідальність, мають юридичні повноваження.

Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.  Існують різні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме: усиновлення, опіка і піклування, влаштування на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї, чи дитячого будинку сімейного типу.

          Гарантовані державою права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування мають забезпечити їм гідне життя, але тільки в тому разі, коли ми – громадяни, небайдужі до дитячих доль, допоможемо відкрити нові обрії для малечі, яка має право на щасливе майбутнє.

 

Необхідну консультацію з питань сімейних форм виховання Вам надасть служба у справах дітей Міловської селищної військової адміністрації за номером телефону: 0684826800.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь