Новини

09 Березня, 2023 р., 21:15
Офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти нагадує: будь-яка інформація про таких осіб є важливою при їх розшуку. Адже родини зниклих перебувають у шоковому стані – люди не завжди можуть одразу згадати всі важливі деталі.      Нерідко рідні та друзі проводять особистий розшук. Їхні дані також дуже цінні.    Важливо, щоб вся оновлена інформація надходила від них до кол-центру Офісу Уповноваженого або ж до регіональних координаторів.     «Ми знаємо, наскільки сильно ви прагнете розшукати та повернути своїх рідних додому якомога швидше. Давайте працювати разом! Спільно наша робота стане ефективнішою. Лише так ми прискоримо процес. Найменша деталь може бути ключовою в пошуку!» – наголосив Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко.    Інформацію про зниклих ви можете повідомляти на гарячу лінію: 0 800 339 247 або ж особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26. У вихідні можна надіслати повідомлення у Viber і Telegram на номер: (095) 896-04-21.
09 Березня, 2023 р., 21:14
Таке рішення було ініційоване та розроблене Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Питання захисту життя дітей та їх негайної евакуації з особливо небезпечних територій взяла під особистий контроль Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.    Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.    Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.    Діти, що опинилися у зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них – на дорослих. Відмова батьків чи опікунів евакуювати дитину не допускається. Адже йдеться про її життя.    «Обов’язок держави – оберігати життя і здоров’я дитини. Прийняте сьогодні рішення має спонукати батьків більш зважено підходити до питання евакуації їхніх дітей. Якщо дорослі не спроможні подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава», – прокоментувала рішення Ірина Верещук.    Наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки Бахмут.
09 Березня, 2023 р., 19:58
Щороку 9 березня українці по всьому світу святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника. У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Завдяки своєму життю та творчості великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої неньки України.
06 Березня, 2023 р., 12:17
Раніше така довідка на порталі була доступна лише щодо дорослих. Тепер протягом кількох хвилин на порталі Дія батьки чи опікуни можуть оформити витяг (https://diia.gov.ua/services/vityag-z-reyestru-teritorialnoyi-gromadi) про місце проживання дитини, повідомляють у Мінцифрі. ▪️Це один з найпопулярніших документів, який необхідний, зокрема, для оформлення дитини до садочка чи школи. ▪️Кожен електронний витяг містить унікальний QR-код. Відсканувавши його, працівник держустанови зможе переконатися в дійсності документа та перевірити інформацію в реєстрах. ▪️Як отримати витяг? 1. Авторизуйтесь на порталі Дія. 2. У розділі «Послуги» виберіть «Довідки та витяги». 3. Оберіть послугу «Витяг про місце проживання». 4. Виберіть, що хочете отримати витяг для вашої дитини. 5. Вкажіть серію та номер свідоцтва про народження дитини. ▪️Через кілька хвилин ви отримаєте довідку, яку не потрібно носити з собою. ❗️Звертаємо увагу, витяг про місце проживання дитини сформується, якщо інформація про дитину наявна у Реєстрі територіальної громади.
06 Березня, 2023 р., 12:15
У зв’язку із повномасштабним вторгненням РФ на територію України, з’явилася велика кількість осіб, які є учасниками бойових дій. На сьогодні  наша держава намагається підтримувати та допомагати тим героям, які захищають нашу країну. У зв’язку з чим на рівні законодавства були встановлені пільги для учасників бойових дій та членів їх сімей.
02 Березня, 2023 р., 20:29
З 1 грудня 2022 року повноваження з прийняття документів, призначення та виплати житлових субсидій і пільг покладаються на органи Пенсійного фонду.
02 Березня, 2023 р., 20:27
28 лютого 2023 року Уряд прийняв постанову щодо внесення змін до Положення про сертифікацію педагогічних працівників.
02 Березня, 2023 р., 20:26
На порталі Дія можна отримати витяг про місце проживання дитини. Раніше така довідка на порталі була доступна лише для дорослих.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь